Πέθανε ο θρύλος του μεγάλου Άγιαξ, Μπάρι Χουλσόφ

Στέφανος Αβραμίδης17 Φεβρουαρίου 2020

Πολύ φτωχότερο είναι το ολλανδικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του Άγιαξ μετά τον θάνατο του Μπάρι Χουλσόφ.

Ο σπουδαίος Ολλανδός ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών μετά από μάχη που έδωσε με μια σοβαρή ασθένεια.

Η απώλεια του θρυλικού αμυντικού ήρθε λίγο καιρό μετά από αυτήν ενός ακόμη σπουδαίου Ολλανδού ποδοσφαιριστή, του Ρομπ Ρένσενμπρινκ.

Αυτός ήταν ο Μπάρι Χουλσόφ

Ο Μπερνάρντους Αντριάν Χουλσόφ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1946 στο Ντέφεντερ της Ολλανδίας.

Αγωνίστηκε στον Άγιαξ για μια δεκαετία (1967-1977) και υπήρξε ένα από τους σημαντικότερους παίκτες στην ποδοσφαιρική «μηχανή» που έφτιαξε ο Ρίνους Μίχελς και έφερε στην Ευρώπη την επανάσταση του «ολοκληρωτικού ποδοσφάιρου», το λεγόμενο Total Football.

Ηταν ένας εξαιρετικός αμυντικός και και μία από τις πιο μποέμ φιγούρες εκείνης της ασυναγώνιστης ομάδας που κατέκτησε τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών (1971, 1972, 1973). Στο πρώτο εξ’ αυτών αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ο Χουλσόφ φόρεσε 385 φορές την φανέλα του Αγιαξ και άλλες 12 της Εθνικής Ολλανδίας.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε προπονητής και το 1991 είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα.

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα που έφτιαξε ο Άγιαξ για τον Μπάρι Χουλσόφ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.