Πέθανε ο άνθρωπος-σύμβολο της χρυσής Νότιγχαμ Φόρεστ

Metrosport Team25 Δεκεμβρίου 2025

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αποχαιρετά έναν από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους της ιστορίας της. Ο Τζον Ρόμπερτσον, ο ποδοσφαιριστής που ταυτίστηκε όσο λίγοι με τις πιο λαμπρές στιγμές του συλλόγου, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον κόσμο της ομάδας.

Ο Σκωτσέζος άσος, που αποτέλεσε βασικό πυλώνα της θρυλικής ομάδας του Μπράιαν Κλαφ, έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, ημερομηνία που κάνει την απώλειά του ακόμη πιο βαριά για τους φίλους της Φόρεστ. Δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής· ήταν κομμάτι της ίδιας της ταυτότητας του συλλόγου.


Με 350 εμφανίσεις στα «κόκκινα», ο Ρόμπερτσον υπήρξε πρωταγωνιστής στη χρυσή εποχή της ομάδας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος και των δύο συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών το 1979 και το 1980. Η ποιότητά του στο παιχνίδι, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα και τη σεμνότητά του, τον κατέστησαν ξεχωριστό τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, με συγκινητική ανακοίνωση, έκανε λόγο για έναν «αληθινό θρύλο» και έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τον σύλλογο με αφοσίωση και ήθος, υπογραμμίζοντας πως η κληρονομιά του θα παραμείνει ζωντανή για πάντα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.