«Πεσμένη η κίνηση κατά 70%»

Metrosport Team23 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος και έδωσε μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη σήμερα (23/3) πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα στην πόλη: «Η κίνηση έχει περιοριστεί κατά πολύ. Τα μηνύματα έφτασαν και στον τελευταίο πολίτη. Ο καθένας μας πρέπει να συνεισφέρει για να περιορίσουμε τα φαινόμενα, για τα οποία υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Η κίνηση σήμερα είναι πεσμένη περίπου στο 70%. Ειδικά στην Εγνατία Οδό προς Καβάλα, Ασπροβάλτα δεν θα συναντήσετε παρά μόνο υπηρεσιακά αυτοκίνητα και φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα. Το πρωί ανησύχησα λίγο βλέποντας κίνηση περιφερειακά, όμως, αποδείχθηκε πως επρόκειτο απλά για ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους. Η κίνηση έπεσε κατακόρυφα μετά και είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τους ελέγχους της αστυνομία: «Έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι και μέσα και έξω από την πόλη. Υπάρχουν τροχονόμοι στην Τσιμισκή, την Εγνατία, τη Νίκης. Γίνονται έλεγχοι και συστάσεις. Νομίζω ότι ο κόσμος τους δέχεται με χαρά. Όλοι είναι έτοιμοι και εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος. Λόγω του ότι είναι η πρώτη μέρα, σήμερα κάνουμε κυρίως συστάσεις. Επιδιώκουμε την καλή συνεργασία για το καλό όλων μας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν για όλο το 24ωρο».

Για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των ελέγχων: «Η εντολή που έχει δοθεί είναι να μην παίρνουν τις βεβαιώσεις στα χέρια τους όσοι διενεργούν ελέγχους, αλλά να τις διαβάζουν από μακριά. Επίσης, να μην πλησιάζουν τα αυτοκίνητα πολύ κοντά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.