Πέρυσι μειονέκτημα, εφέτος πλεονέκτημα!

Αρις Νικολάκης01 Αυγούστου 2020

Έχουμε την αμυδρά εντύπωση πως στην έναρξη της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου ο – επί Αμπέλ ΦερέιραΠΑΟΚ έκανε, πέραν όλων των πολλών άλλων, ένα μεγάλο λάθος. Επικέντρωσε την προετοιμασία του στους αγώνες με τον Άγιαξ με στόχο το κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αλήθεια είναι πως σε εκείνους τους αγώνες ο – επί Αμπέλ Φερέιρα – ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός αλλά… Αποκλείσθηκε. Κι ελέω διαιτησίας συ τοις άλλοις. Μετά; Η απόδοση ισχύος του έκανε βουτιά. Αποτέλεσμα; Έμεινε εκτός κι Ομίλων Γιουρόπα Λιγκ!

Κάνουμε αυτήν την αναφορά απλά και μόνον επειδή έχουμε πάλι, την ίδια αμυδρά εντύπωση. Ήτοι, πως ο – επί Αμπέλ Φερέιρα – ΠΑΟΚ επικεντρώνει την προετοιμασία του στον επικείμενο πρώτο του αγώνα με στόχο το κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ…

Δε λέμε φυσικά, πως ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι μείζονας σημασίας. Είναι και παραείναι, Με πρόκριση ο ΠΑΟΚ προσεγγίζει το κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ μεν. Συνάμα εξασφαλίζει και την πρόκριση του στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δε. Λέμε πως δεν μπορεί ακόμη κι έτσι ένας αγώνας εφέτος – όπως και πέρυσι – να αποτελεί επίκεντρο της προετοιμασία του.

Και τότε (ως Πρωταθλητής και Κυπελλούχος) και τώρα (ως τέως Πρωταθλητής… Για το τέως Κυπελλούχος έχουμε καιρό) ο ΠΑΟΚ είχε κι έχει έναν αμείλικτο εχθρό. Δε λέμε αντίπαλο. Λέμε εχθρό επειδή ο χρόνος κυλά… Μάχεται κατά τού ΠΑΟΚ. Βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ ο χρόνος. Ιδιαίτερα τώρα (στην εποχή του τρισκατάρατου Κορωνοϊού) ο εχθρός αυτός είναι ακόμη πιο αμείλικτος. Αδυσώπητος εχθρός είναι…

Πριν καλά καλά αρχίσουν οι διακοπές του ΠΑΟΚ – αναφερόμαστε στο ποδοσφαιρικό του τμήμα κυρίως – τελείωσαν. Κι επέστρεψαν όλοι στην δουλειά έχοντας απέναντι τους έναν όγκο… Δυσθεώρητο όγκο υποχρεώσεων ενόψει του κρισιμότατου (στον οποίο πάντως, δεν τελειώνει η νέα αγωνιστική περίοδος) ευρωπαϊκού αγώνα.

Ως εκ τούτου όλα πλέον, είναι στο κόκκινο εφέτος. Όπως ήταν και πέρυσι. Με λίγα λόγια; Χρειάζεται ιδιαίτερη κι ευαίσθητη διαχείριση αυτή η αφόρητη πίεση του χρόνου. Δεν είναι πρωτοφανής βέβαια, η κατάσταση εφέτος. Την έχουν ζήσει τηρουμένων των αναλογιών και πέρυσι στον ΠΑΟΚ οι ίδιοι άνθρωποι. Άρα υπάρχει η εμπειρία για να αποφευχθούν τυχόν λάθη του τότε και τώρα.

Προσθέστε στο τώρα και τις επερχόμενες ριζοσπαστικές αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αλλαγές οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την αγωνιστική δομή και λειτουργία του. Και πρέπει να γίνουν σε χρόνο dt ενώ συνάμα θα γίνεται κι η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον κρισιμότατο (στον οποίο δε θα τελειώσει η νέα αγωνιστική περίοδος… Επιμένουμε εμείς) ευρωπαϊκό αγώνα του.

Για να λέμε την πάσα αλήθεια πάντως, υπάρχει μία σοβαρή διαφορά του πέρυσι με το εφέτος. Η απόλυτη γνώση της ομάδας από τον προπονητή της. Και τούτο είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα ενώ πέρυσι ήταν μειονέκτημα. Τι λέτε;

Δε θα πούμε εμείς – αυτό έλειπε – και πότε και πως θα προετοιμαστεί ο ΠΑΟΚ. Δε θα ορίσουμε εμείς και το χρονοδιάγραμμα της. Υπάρχει διοικητική και τεχνική ηγεσία με αυτή την ευθύνη κι αρμοδιότητα. Δε θα κατευθύνουμε εμείς – προς Θεού, δηλαδή – τον ΠΑΟΚ αλλά…

Καταθέτουμε σήμερα την αμυδρά μας εντύπωση για την εφετινή προετοιμασία καθώς πολλά (έργα και λόγια) διαμορφώνουν πολλές ομοιότητες με την περυσινή. Δίχως ακόμη κι υποψία στίγματος σκέψης να κάνουμε την… Κασσάνδρα. Και δίχως να διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα για όσα γράφουμε κι υπογράφουμε!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.