Περόνε: Ένας ρομαντικός του ποδοσφαίρου

Παναγιώτα Χαλκιά13 Δεκεμβρίου 2019

Και κάπου εδώ η πένα θα σταματήσει να γράφει το όνομα του. Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και ο Εμανουέλ Περόνε αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να αφήσει πίσω του το χώρο της στρογγυλής θεάς που αγάπησε και αγαπήθηκε.Γνωρίζει καλά ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο χρήμα και δόξα αλλά σκληρή καθημερινή προπόνηση, κατάθεση ψυχής στο χορτάρι και χρειάζεται πρώτα από όλα να ακούς την καρδιά σου. Αυτή ήταν η συνταγή του.

Ένας μαχητής που ξεχείλιζε ποιότητα, ήξερε να παίρνει τη σωστή θέση στην περιοχή και να τελειώνει τις φάσεις όπως φανταζόταν. Είχε την αντίληψη και μπορούσε να κάνει πράγματα που δύσκολα θα σκεφτόταν κάποιος άλλος.

Έκανε τη διαφορά με το ταλέντο και την προσωπικότητα του. Φιλικός και συνεργάσιμος, δε δημιούργησε ποτέ προβλήματα και βρισκόταν στο πλάι των νέων προσπαθώντας να τους κατευθύνει στο σωστό δρόμο. Υπήρξε ρομαντικός του ποδοσφαίρου και παρέμεινε ταπεινός μέχρι και το τέλος ακολουθώντας αυτό που του πρόσταξε η καρδιά του.

Το ταξίδι πριν βρει την Ιθάκη του

Έκανε τα πρώτα του βήματα την Ταγιέρες το 2002 ενώ δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας για λογαριασμό της Τρουά. Έμεινε εκεί μόλις για ένα έτος και έπειτα ήρθε στην Ελλάδα. Ο Ιωνικός ήταν ο πρώτος του σταθμός, όπου κατέγραψε 26 συμμετοχές και σημείωσε έξι τέρματα.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στη Θεσσαλονίκη. Ο Απόλλων Καλαμαριάς τον ενέταξε στο δυναμικό του. Στην ομάδα βρήκε και έναν παλιό του συμπαίκτη στην Ταγιέρες, τον Λούκας Φαβάλι. Έμεινε δύο χρονιές στο σύλλογο και σημείωσε οχτώ γκολ σε 30 συμμετοχές.

Ο Ατρόμητος ήταν η επόμενη στάση και μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Συνεργάστηκε άψογα με τους προπονητές και τους συμπαίκτες του και ένιωθε ότι βρήκε μια οικογένεια. Την τελευταία του χρονιά με τη φανέλα των «Περιστεριωτών» δόθηκε δανεικός στην Ανόρθωση, όπου και έκανε το ντεμπούτο του στις 6 Φεβρουαρίου 2011 σε αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Ενώσεως Νέων Παραλιμνίου .

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Η παρουσία του στην ομάδα την βοήθησε να φτάσει έως και την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (2012-2013), την καλύτερη στη μέχρι τώρα ιστορίας της.

Στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2013/2014 συμφώνησε να συνεχίζει την καριέρα του στην Καλλονή. Με τη φανέλα του συλλόγου κατέγραψε 22 ματς και τρία γκολ.

Έρωτας με την πρώτη ματιά με Ηρακλή


Η σχέση του με τον Ηρακλή αρχίζει το 2014. Τον Ιούλιο εκείνου του έτους υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον σύλλογο. Ο Γηραιός αγωνιζόταν στη Β κατηγορία, είχε περιορισμό στις μεταγραφές και ο Περόνε ήταν ένας από τους παίκτες άνω των 24 που αγόρασε. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Παρά τα διοικητικά προβλήματα που αυξήθηκαν την επόμενη σεζόν, ο Αργεντινός επιθετικός έμεινε και βοήθησε να παραμείνει ο σύλλογος στην α κατηγορία. Λίγους μήνες αργότερα ο Ηρακλής θα υποβιβασθεί για εξωαγωνιστικούς λόγους. Τα οικονομικά προβλήματα στέλνουν την ομάδα στη Γ Εθνική και εκείνος αποχωρεί και υπογράφει στη Λάρισα.

Στο Θεσσαλικό Κάμπο έμεινε μόλις για ένα έτος αλλά κατάφερε να γράψει ιστορία. Στο παιχνίδι των «βυσσινί» με τον Παναθηναϊκό σκόραρε και έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να βρει δίχτυα με επτά διαφορετικές ελληνικές ομάδες. Αυτό ήταν και το μοναδικό τέρμα που σημείωσε σε 25 αγώνες επιτρέποντας στους ανθρώπους της Λάρισας να αφήσουν αιχμές για την ηλικία του.

Το 2018 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Ο Γηραιός είχε ανέβει στη Football League και ο Περόνε με εννέα τέρματα και κατάθεση ψυχής στο γήπεδο συνέβαλε στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Η διοικητική αστάθεια και τα οικονομικά προβλήματα συνεχώς αυξανόταν στέλνοντας τον Ηρακλή στη Γ κατηγορία της ΕΠΣΜ. Ο Περόνε δε δίστασε, δεν επέλεξε να πάει αλλού για τα τελευταία ένσημα, έμεινε και έκανε πράξη την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Κακός δαίμονας για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο Περόνε κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έβρισκε τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Υπήρξε ένας από τους πονοκεφάλους των προπονητών των δύο δικεφάλων και έχτισε το δικό του σερί απέναντι τους.
Απέναντι στους «ασπρόμαυρους« σημείωσε οχτώ τέρματα σε 15 αγώνες. Η αρχή έγινε όταν φορούσε τη φανέλα του Ιωνικού. Toν Οκτώβριο του 2005 σημείωσε το γκολ της τιμής για την ομάδα του στον αγώνα της Τούμπας που βρήκε νικητή το Δικέφαλο με 6-1. Όντας παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς σημείωσε ένα γκολ στην ήττα με 4-1 τον Οκτώβρη του 2007 ενώ ως ποδοσφαιριστής των Αρκάδων βρήκε δίχτυα πέντε φορές. Το... σερί του συνεχίστηκε και στην Καλλονή, όπου σκόραρε δύο φορές σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κόντρα στην Ένωση πανηγύρισε έξι φορές σε επτά παιχνίδια. Όντας παίκτης του Ιωνικού βρήκε δίχτυα τη σεζόν 2005-2006 στην ήττα από την ΑΕΚ με 2-1. Φορώντας τη φανέλα του Ατρομήτου μείωσε σε 3-2 στο 69΄με απευθείας εκτέλεση πέναλτι στο ΟΑΚΑ ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε ()3-3 με απίστευτη κεφαλιά. «Σκότωσε» τους «κιτρινόμαυρους» και ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης και του Ηρακλή. Στα πλέι οφ της Football League την περίοδο 2014-2015 εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Ανάκογλου και πλάσαρε εύκολα τον Ανέστη κάνοντας το 2-1 σε κενή εστία.

Δικαιολογημένα τοποθετείται στο πάνθεον με τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από τον Ηρακλή τόσο για το ταλέντο και την ποιότητα του εντός αγωνιστικού χώρου όσο και για την ισχυρή προσωπικότητα και τον εξαίρετο χαρακτήρα του που είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.