Περνάνε από... κόσκινο όλοι στον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team11 Μαρτίου 2021

Το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο την Κυριακή είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από όσα συνέβησαν στο clasico με τον Αρη, ωστόσο, η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης δεν εστιάζεται μόνο εκεί. Κόντρα στους «πράσινους» ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν, όπου σε 14 (μάξιμουμ αν παίξει και στον τελικό του Κυπέλλου και μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στην σελίδα 6) παιχνίδια, καλείται και δύο στόχους, την δεύτερη θέση και την κούπα του Κυπέλλου, να πάρει και να δείξει σε ποιο επίπεδο ισχύος βρίσκεται λίγο πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ιβάν όσο και ο Γιώργος Σαββίδης που παίρνουν τις αποφάσεις για τον ΠΑΟΚ είναι προβληματισμένοι από τις συνεχείς μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας και έχουν προβληματιστεί με την ποιότητα του υλικού. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα, προσωπικότητα και διάθεση που δείχνουν να αντέχουν το βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ (το πρόσφατο παράδειγμα των Βιεϊρίνια-Ινγκασον στο ματς με τον Αρη είναι πολύ πειστικό) και άλλοι που απέχουν αρκετά και δημιουργούν ερωτηματικό για το κατά πόσο έχουν θέση σε έναν ΠΑΟΚ υψηλών απαιτήσεων και βλέψεων ν α ανέβει και πάλι στην κορυφή.

Και οι δύο έχουν αναπτύξει ένα δίαυλο απευθείας επικοινωνίας με τον Πάμπλο Γκαρσία που συχνά πυκνά παίρνουν πληροφορίες και συζητούν με τον προπονητή γύρω από την ομάδα και το υλικό της. Ειδικά, ο Ιβάν έχει διαδοχικές επαφές το τελευταίο διάστημα με τον Ουρουγουανό τεχνικό και έχει καταλήξει στην απόφαση τα παιχνίδια που έρχονται συν τος άλλοις να αποτελέσουν και το… κόσκινο για να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα για παίκτες που προβληματίζουν.

Ηδη τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρήθηκε μία πρώτη εκκαθάριση του ρόστερ με τους δανεισμούς του Εσίτι στην Γκέζτεπε, του Μπίσεσβαρ στον Απόλλωνα Λεμεσού, του Τσόλακ στην Μάλμε και φυσικά την αποχώρηση του Ρέι που πήγε ως ελεύθερος στην Χιμνάσια.

Πατέρας και υιός Σαββίδης θα μετρήσουν, με βάση βέβαια και τα δεδομένα που παρέχει ο προπονητής, κάθε παίκτη ξεχωριστά και θα καταλήξουν στις αποφάσεις τους.

Φυσικά, αυτό δεν θα επηρεάσει την εκκίνηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, καθώς ήδη έχουν βγει συμπεράσματα για θέσεις στις οποίες η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και έχει αρχίσει η προεργασία με παίκτες υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τελικό πλάνο του νέου ΠΑΟΚ θα καθοριστεί από την εικόνα της ομάδας στα διπλά ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη, Παναθηναϊκό, Αστέρα συν τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου και ενδεχομένως και τον τελικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.