Περνάει στους τέσσερις και μπορεί να πάρει την κούπα σε διπλό «τελικό»

Στέλιος Γρηγοριάδης09 Φεβρουαρίου 2022

Τον Ολυμπιακό τον κράτησε όρθιο ο Βατσλίκ, με συνεργό την τύχη του, μέχρι να παραδώσει τα όπλα ο Ιωνικός. Την ΑΕΚ την κράτησε όρθια ο Τσιτώντας μέχρι να αδειάσει από ενέργεια ο Απόλλων.

Και οι δύο “μεγάλοι” της Αθήνας έχουν ζητήματα. Οχι ότι δεν έχει και ο ΠΑΟΚ. Εχει και παραέχει. Αλλά αν καταφέρει, ανεξάρτητα από την απόδοσή του, να συνεχίσει να μαζεύει τρίποντα, σίγουρα θα επωφεληθεί από κάποιες ακόμη απώλειες του Ολυμπιακού, οπότε θα μπει στα πλέι οφ με περισσότερες ραελιστικές ελπίδες από τις θεωρητικές που έχει σήμερα. 

Οσο για το Κύπελλο, ο αντίπαλος είναι πολύ μικρότερος αγωνιστικά από αυτόν και ένας κανονικός ΠΑΟΚ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάρει την πρόκριση σήμερα στο ΟΑΚΑ, μια που στο ματς της Τούμπας είχε μια κακή εμφάνιση και έμεινε στο 0-0, από το οποίο έμεινε και ευχαριστημένος.

Σ' εκείνο το ματς, ο ΠΑΟΚ σώθηκε τρεις φορές από τον Πασχαλάκη και άλλη μία από... κάποια λίγα χιλιοστά που έβγαλαν οφ σάιντ τον Τσούμπερ και έτσι δεν “μέτρησε” το γκολ που πέτυχε. Και στις τέσσερις περιπτώσεις η ΑΕΚ είχε βγει στην κόντρα. Και αυτό ακριβώς, η επιθετική μετάβαση, είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτει. Αρα, είναι προφανές τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ για να μη δεχτεί γκολ.

Ομως, δεδομένου ότι για να προκριθεί χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία με σκορ, δεν αρκεί το μηδέν παθητικό. Πρέπει και να σκοράρει. Και επειδή η ΑΕΚ δεν φαντάζομαι ότι θα θα παίξει φουλ επιθετικά, γιατί κι αυτή θα την ενδιαφέρει να κρατήσει το μηδέν με την προβληματική άμυνά της, στο παιχνίδι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο πιστεύω το κατά πόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα αποδείξουν το αυτονόητο. 

Οτι και πνευματικά και αθλητικά είναι ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Οτι έχουν πιο ισχυρή προσωπικότητα, ότι ξέρουν καλύτερα πώς να πάρουν την πρόκριση και ότι μπορούν να το πετύχουν με μια εμφάνιση που δεν θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να ζήσει το όνειρό της, να νικήσει επιτέλους τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ιδιαίτερα σε αγώνα Κυπέλλου.

Για να πω την αλήθεια, είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει τρόπο να σκοράρει. Εκεί που τον φοβάμαι είναι πίσω. Κι αυτό επειδή ειδικεύεται (όχι μόνο φέτος) στο να δέχεται χαζά γκολ από το πουθενά, πολλές φορές με μία ή δύο τελικές από τον αντίπαλο. Πράγμα που ξαναέγινε μόλις προχθές. Είδε κι έπαθε να νικήσει έναν μικρούλη Παναθηναϊκό, επειδή με το πρώτο σουτ, στη μία από τις δύο όλες κι όλες φάσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ματς, ο ΠΑΟΚ “κατάφερε” να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κρατηθεί το μηδέν παθητικό, εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ “γαζώσει” την ΑΕΚ με δυο -τρία γκολ και κάνει το παιχνίδι προπόνηση, οπότε, χάριν του θεάματος, ας δεχτεί και ένα. Ετσι, για να μη βαρεθούμε πολύ...

ΥΓ. Προφανώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να σκέφτονται ότι αν πάρουν σήμερα την πρόκριση μετά θα πάνε σε διπλό τελικό με τον Ολυμπιακό, ή, αν γίνει το θαύμα, με τον Παναιτωλικό. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το Κύπελλο πριν καν φτάσουν στον αληθινό τελικό. Εκτός κι αν πρέπει να υποθέσουμε ότι σ' αυτόν θα χάσουν την κούπα από τον Παναθηναικό ή τη Λαμία...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.