Περιμένοντας αλλά και ελπίζοντας στο «μπαμ» της τελευταίας στιγμής

Δημήτρης Μπούζας31 Αυγούστου 2021

INFO: Είναι λογικό και θεωρείται αναγκαίο οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού των κυπελλούχων να προχωρήσουν άμεσα στην απόκτηση ενός παίκτη που θα προσδώσει ισχύ, κύρος, ποιότητα και προοπτική υψηλών διακρίσεων.

Δεν είναι ώρα να ασχοληθούμε με τα όσα μέχρι στιγμής τουλάχιστον και αποκλειστικά αφορούν τον σχεδιασμό και την προσπάθεια της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ. Άλλωστε η κοινή γνώμη είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει μια σχεδόν ολοκληρωμένη άποψη, καταγράφοντας και τα θετικά (λίγα), αλλά και τα αρνητικά (δυστυχώς πολλά) που επισημάνθηκαν ως τώρα. Μια καταγραφή που την κάναμε κι εμείς με αντικειμενικότητα στα τελευταία σχόλια μας. 

Αφήνοντας ως εκ τούτου τις όποιες ενστάσεις μας για τον ασταθή, αμφιλεγόμενο τρόπο μιας ψυχοβγαλτικής και αναποτελεσματικής τακτικής και καταλήγοντας στην απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη, ότι δεν υπάρχει ούτε υποψία προγραμματισμού και μεταγραφικού σχεδιασμού, κλείνουμε εδώ το «θέμα». Έχοντας απέναντι την μεγάλη πρόκληση και το μεγάλο στοίχημα με ποιο τρόπο θα κλείσει τον κύκλο της η ενίσχυση των κυπελλούχων, είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε μαζί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μια αγωνία ωρών, ίσως και στιγμών. 

Αυτό το τελευταίο εάν υποθέσουμε βέβαια πως οι υπεύθυνοι ενδιαφέρονται πραγματικά το ίδιο σοβαρά φέτος για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο παίκτης που είναι σε θέση να προσδώσει νέα ισχύ και ποιότητα, επιβάλλεται να κλείσει στις επόμενες ώρες. Αν είναι ο Τζιοβίνκο ή ο Λιάγιτς ή κάποιος άλλος (γιατί έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε πολύ γρήγορες αντικαταστάσεις) θα είναι ότι ιδανικότερο. Μια νέα αναβολή της αναμενόμενης «μεγάλης» κίνησης για αργότερα με το παράθυρο που αφήνουν οι «ελεύθεροι», είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί σαν καινούργια ανακολουθία, όπως πολλές άλλες του παρελθόντος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να έχει και αίσια κατάληξη. Ένας παίκτης από το «πάνω ράφι» θεωρείται και είναι επιτακτική και αναγκαία κίνηση. 

Ειλικρινά εμείς δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε κάτι που ίσως συμβεί τις επόμενες ώρες ή δεν θα συμβεί. Ή ακόμη και αν συμβεί μπορεί να είναι με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και μια άλλη επιλογή – έκπληξη. Θα θέλαμε όμως αυτή η επιλογή να μην είναι κατώτερη των προσδοκιών που υπάρχουν στον κόσμο. 

Μαζί με τους ΠΑΟΚτσήδες λοιπόν κι εμείς αλλά και με τον Λουτσέσκου, ζούμε την συγκεκριμένη αγωνία. Ο Ρουμάνος σε πρόσφατη δήλωση του μετά την πρόκριση το διατύπωσε με το συμβολικό: «Ελπίζω να γίνουν οι μεταγραφές που θα μας βοηθήσουν», εννοώντας τις μεταγραφές που πρέπει και που μπορούν να βοηθήσουν. 

Για να μην το κουράζουμε κι επειδή τώρα τελευταία πολλά σενάρια διακινούνται ιδιαίτερα για την περίπτωση του Τζιοβίνκο, όπως εκείνο που αναφέρεται ότι έπαιξε στέλεχος της περιβόητης επιτροπής για να φρενάρουν την υπόθεση της απόκτησης του, περιοριζόμαστε ως εκ τούτου όχι αναγκαστικά αλλά με την θέληση μας, στην αισιόδοξη προοπτική η οποία οδηγεί μονόδρομα – που αλλού; - στον άνθρωπο που θα πει και την τελευταία λέξη. Ολα θα κριθούν στο τι έχει αποφασίσει ο Ιβάν αδιαφορώντας για τις όποιες άλλες θετικές ή αρνητικές εισηγήσεις των αυλικών και παρατρεχάμενων. Έχει πειστεί ο μεγαλομέτοχος ότι η ομάδα του εξαιτίας της ανεπάρκειας και της ανικανότητας συγκεκριμένων συνεργατών του έχει υποστεί μια ακατάσχετη αιμορραγία με έναν ασυγχώρητο ακρωτηριασμό του ρόστερ της και ως εκ τούτου πρέπει να της συμπαρασταθεί; Αν ναι, τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε αυτήν την μεγάλη κίνηση της αισιοδοξίας και της προοπτικής. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.