Εντάξει, μία από τα ίδια: Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ, περιμέναμε, απλώς, το σενάριο

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Μαρτίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Εντάξει, μία από τα ίδια. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ. Και τη νίκησε στο ΟΑΚΑ. Τίποτε παράξενο και τίποτε ασυνήθιστο πια. Πριν αρχίσει το ματς, όλοι ήξεραν το αποτέλεσμα. Ακόμη και οι παίκτες της ΑΕΚ. 

Απλά δεν ξέραμε ποιο θα είναι το σενάριο αυτή τη φορά. Τελικά, το υπέγραψαν ο Μιτρίτσα με μια καταπληκτική πάσα και ο Τσόλακ με ένα άριστο πλασέ για μία νίκη, που “κλειδώνει” λογικά τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και μειώνει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς. 

Εναν Ολυμπιακό, που ήταν και πάλι κακός χθες στα Γιάννινα και μπορεί κάλλιστα να χάσει κι άλλους βαθμούς. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τον νικήσει δύο φορές, ναι, τότε όλα γίνονται. Κι αν... γίνουν θα μιλάμε για το απόλυτο θαύμα θαυμάτων...

Στο πρώτο ημίχρονο κακοποιήθηκε βάναυσα το ποδόσφαιρο. Νευρικές, ασύνδετες και ακίνδυνες οι δύο ομάδες ταλαιπώρησαν την μπάλα και τους θεατές. 

Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή που την τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να μετατρέψει σε γκολ ο Μιτρίτσα και ένα μακρινό σουτ του Ζαμπά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Η ΑΕΚ δεν είχε απολύτως τίποτε. Μόνο δύο απελπιστικά άστοχα σουτ του Κριχόβιακ.

Αμυντικά ο ΠΑΟΚ λειτούργησε μια χαρά, δημιουργικά όμως απέτυχε. Κούρτιτς και Τσιγγάρας αναλώθηκαν σε τρεξίματα και μαρκαρίσματα, ο Ζίβκοβιτς εγκλωβίστηκε από τους αντιπάλους του, ο Ζαμπά ήταν επιπόλαιος, ο Μιτρίτσα δραστήριος αλλά άτολμος και οι δύο πλάγιοι μπακ, λόγω συντηρητικής γενικά τακτικής, δεν βοήθησαν επιθετικά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σόου Μιτρίτσα.Τρεις φορές τον ξάπλωσαν κάτω οι αντίπαλοί του, την τέταρτη όμως έμεινε όρθιος, έβγαλε στη σωστή στιγμή υπέροχη πάσα για τον Τσόλακ, που πήρε την μπάλα, προχώρησε και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. 

Το ματς είχε ήδη τελειώσει, απλά θα έπρεπε να περιμένουμε για να δούμε το τελικό σκορ της νίκης του ΠΑΟΚ. Διότι η κακή ΑΕΚ έγινε από εκεί και πέρα ανύπαρκτη. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι και μάλιστα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα και ήταν εκείνοι που έχασαν ευκαιρίες και για άλλο γκολ με την κοντινή κεφαλιά του Τσόλακ και το δυνατό σουτ του Τσιγγάρα από πολύ καλή θέση. Και στις δύο περιπτώσεις κατάφερε να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

 Σε μια τρίτη περίπτωση θα μπορούσε επίσης να γίνει το 0-2 αν ο Ακπομ ενεργούσε με καθαρό μυαλό, ενώ η ΑΕΚ που υποτίθεται “καιγόταν” τουλάχιστον για να ισοφαρίσει απείλησε μόνο μία φορά, στη μοναδική ευκαιρία της σε όλο το ματς με το άστοχο κοντινό τακουνάκι του Σιμάνσκι.

ΥΓ. Τι να πει κανείς για τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη. Μετά τον... μαραθώνιο στη Γάνδη, έτρεξαν ακόμη έναν χθες, τρεις μόνο μέρες μετά και με δύο αεροπορικά ταξίδια ενδιάμεσα. Γι' αυτό πάντα λέγαμε. Η ομάδα χρειάζεται νιάτα. Γιατί νιάτα σημαίνουν ενέργεια, ένταση, δυνάμεις. Τι να πει κανείς, επίσης, για τον Ινγκασον. Ο οποίος δεν είναι και νιάτο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.