Περηφάνια: Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ έφεραν την κούπα στη Θεσσαλονίκη

Metrosport Team16 Απριλίου 2021

Μεγάλη επιτυχία για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Τα κορίτσια του Δικεφάλου επικράτησαν στον τελικό Κυπέλλου του ΑΟ Θήρας στο κλειστό της Ηλιούπολης με 3-0 σετ και κατέκτησαν το τρόπαιο, γεμίζοντας με περηφάνια τους φιλάθλους της ομάδας για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν.

Με μεγάλα του «όπλα» τις Μίλιτσα Κούμπουρα και Μόνικα Πότοκαρ, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πιο άνετα απ' ότι περίμεναν οι περισσότεροι, σηκώνοντας την πρώτη κούπα της ιστορίας του και «εκθρονίζοντας», παράλληλα, τον Ολυμπιακό μετά το από εννέα συνεχόμενες κατακτήσεις.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ πήρε πρώτος μια μικρή διαφορά +4 (7-11) στο πρώτο σετ, ο ΑΟ Θήρας αντέδρασε (10-11), όμως η Μερτέκη έδωσε και πάλι «αέρα» στις «ασπρόμαυρες». Εκμεταλλευόμενες τις ασταμάτητες Πότοκαρ και Κούμπουρα, ο Δικέφαλος έφτασε στο 1-0 (20-25).

Το δεύτερο σετ ήταν τελείως διαφορετικό, αφού καμία από τις δύο διεκδικήτριες του τροπαίου δεν κατάφερνε να αποσπαστεί στο σκορ με πάνω από δύο πόντους διαφορά. Πότοκαρ και Ντάλκε συνέχισαν να ξεχωρίζουν στην επίθεση, με τον ΑΟ Θήρας να καταφέρνει κάποια στιγμή να περνά μπροστά (14-13). Κάπου εκεί η Μερτέκη πήγε στο σερβίς και ο ΠΑΟΚ έκανε ένα «τρελό» σερί οκτώ πόντων, αλλά με την Χατζηευστρατιάδου στο σερβίς οι νησιώτισσες μείωσαν (19-21). 

Όμως οι «ασπρόμαυρες» ήταν αποφασισμένες, πιο σοβαρές αγωνιστικά και έφτασαν στο 2-0 (21-25). Με την Μερτέκη ξανά στο σερβίς, ο ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς προβάδισμα στο τρίτο σετ (4-7), με τον ΑΟ Θήρας να μειώνει γρήγορα (9-9) και να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Ενώ το ματς ήταν στον πόντο (14-15), η Μερτέκη ξαναπήγε στο σερβίς και αύξησε τη διαφορά (14-19), με τον Δικέφαλο να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κούπα. 

Μπορεί η ομάδα της Σαντορίνης με πρωταγωνίστρια την Γουάλας να γύρισε το σετ (20-19), όμως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και πήρε την σπουδαία νίκη με 3-0 σετ (23-25).

Τα σετ: 20-25, 21-25, 23-25





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.