Περί Ολιβέιρα ή Μπράντον και… Κουλιεράκη!

Αρις Νικολάκης25 Αυγούστου 2022

Αρκετά με τις δράσεις εκτός αγωνιστικών χώρων. Φτάνει. Εξάλλου είπαμε. Το λέμε ξανά: Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι σε πόλεμο! Και το θέμα δεν είναι τι πράττουν οι αντίπαλοι του. Το θέμα είναι τι πράττει αυτός…

Έχει αγώνα λοιπόν, αυτήν την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ. Με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Την άλλη πηγαίνει στου Χαριλάου. Έχουμε καιρό μέχρι τότε για τα σχετικά αλλά… Θα είναι μέγα λάθος εάν το ντέρμπι με τον Άρη καταστεί – από τον ΠΑΟΚ – αγώνας της χρονιάς. Μήτε αρχή της θα είναι, μήτε τέλος της!

Επί του παρόντος πάντως, διευρύνεται ο ορίζοντας των επιλογών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η επιστροφή Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες και Τσιγγάρα… Ήτοι, τεσσάρων παικτών οι οποίοι καλώς, θεωρούνται εν δυνάμει βασικοί, διαμορφώνει προοπτικές εύπλαστης ενδεκάδας. Τούτο δε, ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητας καθενός εξ αυτών. Για να είμαστε ακριβείς.

Κι έτσι γεννάται το ερώτημα: Αλλάζει ομάδα που κερδίζει; Κι αλλάζει και δεν αλλάζει. Φυσικά ο προπονητής κρίνει. Αυτός έκρινε κι όταν ο Νέλσονας Ολιβέιρα κάθισε στον πάγκο. Κι έπαιξε φορ ο Μπράντον Τόμας. Ο μεν, Πορτογάλος από πέρυσι θεωρείται «μοχλός» για την επίθεση του ΠΑΟΚ. Ήταν διακαής πόθος του Ραζβάν Λουτσέσκου. Έμεινε πίσω, πολύ πίσω λόγω τραυματισμών. Ο δε, Ισπανός σκόραρε με το «καλημέρα». Κι έδειξε πως οσφραίνεται το γκολ…

Τι κάνει λοιπόν, την Κυριακή ο Ρουμάνος προπονητής; Ξεκινά με τον έναν; Ξεκινά με τον άλλον; Ή και με τους δυο μαζί; Για να δούμε, τι θα δούμε!

Είναι φυσικά, δεδομένο το κριτήριο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτό είναι η αγωνιστική κατάσταση καθενός εκ των παικτών του. Το επίπεδο ετοιμότητας τους. Με λίγα λόγια; Όσα ξέρει ο προπονητής ο ίδιος, δε τα ξέρει ο κόσμος όλος. Ή με άλλα λόγια; Δεν χωρούν πλέον, προβλέψεις για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Διαμορφώνεται υπό αντίξοες συνθήκες. Εξαρτάται από τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Επηρεάζεται από την έλλειψη επιτελικού παίκτη. Του «δεκαριού» που χρόνια στον ΠΑΟΚ, αναζητά ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και δεν βρίσκει. Όταν δε, ερωτάται: Γιατί; Απαντά : Δεν ξέρω…

Στα θετικά της τρέχουσας κατάστασης του ΠΑΟΚ, είναι η μια ακόμη ευκαιρία στον Κώστα Κουλιεράκη μετά τον τραυματισμό του Ιβάν Νάσμπεργκ. Παρεμπιπτόντως, συμβαίνει αυτό το οποίο έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: «… Ουδέν κακόν αμιγές καλού»! Ο εκ Χανίων ορμώμενος «τινέιτζερ» (παρά το ένα του όλο κι όλο αλλά σοβαρό λάθος…) δικαίωσε τον προπονητή του το περασμένο Σάββατο. Ως εκ τούτου ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα τον εμπιστευθεί και την ερχόμενη Κυριακή.

Στην περίπτωση του Κώστα Κουλιεράκη έδρασε αστραπιαία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με την ανανέωση του συμβολαίου του τόνωσε τον «τινέιτζερ» και ψυχολογικά. Ορθή κίνηση σοβαρής επένδυσης…

Και κάτι ακόμη. Η ιστοσελίδα transfermarkt …συνελήφθη κοιμώμενη ή αδιάβαστη! Ή και σε διακοπές! Εκτόξευσε την αξία του Κώστα Κουλιεράκη από τις 150.000 ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου, στις 300.000 ευρώ στα τέλη Ιουνίου. Αύξηση 100% δίχως κίνηση του παίκτη αλλά… Δε ενημερώθηκε και για την πρόσφατη ανανέωση συμβολαίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για την απόρριψη – κατά την διάρκεια της προετοιμασίας - προσφοράς για τον «τινέιτζερ» της από γερμανικές ομάδες.

Εδώ βέβαια, οφείλει ο φέρελπις νεαρός και κρατά κλειστά τα αυτιά και χαμηλά τα μάτια! Αλλιώς; Θα πάει κι αυτός από εκεί που πήγαν κι άλλοι στη θέση του με ανοικτά τα αυτιά και με ψηλά τα μάτια. Σκληρή η αλήθεια αλλά αλήθεια, Κώστα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.