Περί Ντομινίκ Κοτάρσκι ο λόγος…

Αρις Νικολάκης03 Ιουλίου 2022

Να μη σας εκπλήσσουμε, παρακαλούμε θερμά. Τούτο. επειδή αποφεύγουμε την αναφορά πρώτων εντυπώσεων από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Το πράττουμε, καθώς δε θέλουμε, να διαμορφώσουμε πρώιμες εντυπώσεις. Θεωρούμε πως δεν είναι απλά, νωρίς. Είναι πολύ, πάρα πολύ νωρίς για πάσης μορφής διαμόρφωση τους.

Εξάλλου κι οι καλοί συνάδελφοι, οι οποίοι είναι απεσταλμένοι στην Ολλανδία, είναι – όπως τουλάχιστον, εμείς το αντιλαμβανόμαστε – συγκρατημένοι. Ορθώς, ορθότατα. Οι φιλικοί αγώνες του ΠΑΟΚ δεν γίνονται, βλέπετε, για να διαμορφώνουμε εμείς κι εσείς εντυπώσεις. Γίνονται, για να καταγράφει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ικανότητες και δυνατότητες κυρίως, των νέων παικτών του. Με λίγα λόγια; Γίνονται για τον προπονητή. Παρεμπιπτόντως, για εσάς και για εμάς…

Κι όπως είναι φυσικά, τα βλέμματα όλων στρέφονται στους νέους. Για τούς παλιούς; Παίζουν, δεν παίζουν… Το ίδιο είναι. Δίχως τούτο, να σημαίνει πως δεν ενδιαφέρουν. Αλίμονο. Απλά, το ενδιαφέρουν αφορά την γνώση για τους νέους. Για τους παλιούς η γνώση είναι ήδη δεδομένη κι αποδεδειγμένη!

Εάν δε, αντιλαμβανόμαστε καλώς… Στον φιλικό αγώνα με την Χρόνιγκεν (το «g» στα ολλανδικά είναι «χ» στα ελληνικά) τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Το νεαρόν της ηλικίας του κατ’ αρχήν κι η βαριά ευθύνη αντικατάστασης ενός «πυλώνα» του ΠΑΟΚ (ακούει και στο όνομα: Αλέξανδρος Πασχαλάκης) καθιστούν τον νεαρό Κροάτη… Στοίχημα για τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ζοσέ Μπότο.

Εμφανισιακά, είναι θεριό! Θα πείτε, οι …. αυστηρότεροι από εσάς με την οξύτερη γλώσσα, πως κι ο Ρόμπιν Όλσεν ήταν εμφανισιακά, θεριό. Ημέρα ήρθε, όμως. Νύκτα έφυγε! Αν και μετά τον ΠΑΟΚ έπαιξε σε Ρόμα, Κάλιαρι, Έβερτον κι Άστον Βίλα. Τέλος πάντων…

Αγωνιστικά; Δεν κρίνεται από έναν αγώνα και δη, φιλικό. Εν τούτοις στην πρώτη του επαφή – φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ- με την μπάλα έδειξε πως δεν χαμπαριάζει. Έβαλε το κορμί του εκτός περιοχής στη… φωτιά με πολλή δύναμη και μεγάλη ταχύτητα!

Κατά τα άλλα; Ε, δεν είχαν κι άλλες σοβαρές φάσεις τα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά στον φιλικό του ΠΑΟΚ με την Χρόνιγκεν. Έτσι μένουμε στο εντυπωσιακό παράστημα του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Και στην διάθεση του βέβαια, να βάλει (στη μία και μοναδική σοβαρή φάση) το κορμί του στη… φωτιά!

ΥΓ 1: Σημαίνει πολλά, πάρα πολλά η συνάντηση του Κυπελλούχου Πάμπλο Γκαρσία με τον Νίκολας Κουαλιάτα. Η καθοδήγηση του νεαρού από έναν συμπατριώτη του θρύλο… Δύναται, να καταστεί «κλειδί της επιτυχίας» για τον Ουρουγουανό χαφ!

ΥΓ 2: Καλό κι άγιο, που λέει ο λόγος, το δίδυμο Νέλσονας Ολιβέιρα και Αντρίγια Ζίβκοβιτς αλλά… Αχ αυτός ο εναντιωματικός, αντιθετικός σύνδεσμος! Αλλά λοιπόν, δεν αρκεί για να καταστεί πλήρης η γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ. Εμείς επιμένουμε περί τούτου…

ΥΓ 3: Είναι καιρός επιτέλους, να πάρει ο ΠΑΟΚ… Κι άλλα κέρδη από την γιγαντιαία επένδυση της ΠΑΕ στα τμήματα Υποδομής. Είναι δε, καλοί οι οιωνοί περί τούτου από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Αρκεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια!

ΥΓ 4: Μην ξεχνάτε τις μάσκες σας! Μέσα στο λιοπύρι; Ναι, μέσα στο λιοπύρι. Σώζουν ζωές…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.