Φλορεντίνο Πέρεθ: «Γερασμένο το Champions League»

Metrosport Team22 Απριλίου 2021

Συνέντευξη στον «Cadena SER» παραχώρησε ο Φλορεντίνο Πέρεθ με βασικό θέμα συζήτησης όλα όσα συνέβησαν τελευταία με την European Super League. Μεταξύ άλλων, υπεραμύνθηκε της προσπάθειας που έγινε, αναφέρθηκε στις μεγάλες οικονομικές ζημιές που έφερε ο κορωνοϊός και τόνισε πως καμία από τις 12 ομάδες δεν έχει αποχωρήσει επίσημα ακόμα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Για το τι συνέβη με την European Super League: «Είμαι λίγο στενοχωρημένος και απογοητευμένος γιατί έχουμε τρία χρόνια δουλεύοντας σε αυτό το πρότζεκτ. Έχει να κάνει με το τι μπορούμε να κάνουμε για να παλέψουμε για την οικονομική κατάσταση στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα δεν αγγίζεται, είναι μέρος της ιστορίας. Και το φορμάτ του Champions League είναι γερασμένο, ξεπερασμένο και έχει ενδιαφέρον μόνο από τα προημιτελικά και μετά. Πριν δεν έχει ενδιαφέρον. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που ομάδες από κάποιες χώρες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ομάδες. 

Αλλά όταν είσαι σε τέτοια κατάσταση… Πέρυσι οι δώδεκα σύλλογοι χάσαμε 600 εκατομμύρια. Αυτό το φορμάτ δεν λειτουργεί και σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα φορμάτ που, χωρίς να καυχιόμαστε, θα παίζαμε οι πιο σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Κοιτάξαμε τους αριθμούς και είδαμε ότι μπορούν να βγουν περισσότερα χρήματα. Ώστε να μην χάνουν οι μεγάλοι και με αλληλεγγύη για όλους. Όλες αυτές οι ομάδες έχουμε δύο δισεκατομμύρια φιλάθλους από τα τέσσερα δισεκατομμύρια όσων τους αρέσει το ποδόσφαιρο».

Για το τι συνέβη και δεν προχώρησε: «Ποτέ δεν έχω δει τόση επιθετικότητα, ήταν κάτι ενορχηστρωμένο. Μας εξέπληξε όλους. Όταν δώσαμε την είδηση, ζητήσαμε να δούμε τον πρόεδρο της UEFA και της FIFA. Ούτε μας απάντησαν. Σε 20 χρόνια δεν είδα αυτή την επιθετικότητα στη ζωή μου. Απειλές, ύβρεις, σαν να είχαμε σκοτώσει το ποδόσφαιρο».

Για το εάν περίμενε να έχει τη στήριξη της UEFA: «Γιατί όχι; Αφού δουλεύουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Φαίνεται σαν να μην συνέβη τίποτα και έχουν συμβεί πολλά, ήρθε μια πανδημία. Εμείς (σ.σ. η Ρεάλ) φέτος αντί για 900 εκατομμύρια θα έχουμε ως έσοδα 600».

Για το μέλλον: «Αν δεν προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, θα προχωρήσει άλλο πιο μπροστά. Άρχισαν να κάνουν μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία ότι θα τελειώσουμε με τις Λίγκες, τα αθλητικά κριτήρια... Ότι τελειώναμε με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προνόμια και δεν θέλουν να τα χάσουν, ακόμα και αν είναι εις βάρος της χρεοκοπίας των συλλόγων».

Για το εάν το ποδόσφαιρο πεθαίνει: «Ας εφεύρουν κάτι άλλο. Οι ιδιοκτήτες αυτών των συλλόγων, των αγγλικών, στην πλειοψηφία τους είναι Αμερικανοί. Δεν είναι εδώ για να βγάζουν χρήματα, αγαπούν το άθλημα. Βρίσκονται σε μια περίεργη κατάσταση, την οποία ποτέ δεν είχαν αντιμετωπίσει...».

Για το αν η ESL είναι ένα πρότζεκτ πλουσίων: «Αυτό είναι μια πυραμίδα. Αν επάνω υπάρχουν χρήματα, και εγώ μπορώ να το πω γιατί η Ρεάλ δεν είναι δική μου και είναι των μελών της… Αν υπάρχουν χρήματα επάνω, κατεβαίνει. Αν επάνω δεν παίζει ο Φέντερερ κόντρα στον Ναδάλ… Ε για να δει κάποιος τον Ναδάλ να παίζει με το 80, δεν θα πάει».

Για το αν τελείωσε η ESL: «Είναι σε stand by, υπάρχει. Θα δούμε τι θα γίνει. Η Γιούβε και η Μίλαν δεν έφυγαν. Είμαστε όλοι μαζί. Και η Μπαρτσελόνα το σκέφτεται. Κάποιος είπε ότι από τους 20 να είναι οι τέσσερις πρώτες από την Αγγλία, την Ισπανία... Το βασικό είναι οι αγώνες να έχουν την προσοχή όλου του κόσμου και κυρίως των νεαρών, γιατί το 40% των νέων μεταξύ 16 και 24 ετών δεν βλέπει πλέον ποδόσφαιρο. Αν έχεις ένα πολύ καλό ματς, ενσωματώνεις τη νεολαία αντί να πάει να παίξει στο PlayStation».

Για τον διαχωρισμό πλούσιων και φτωχών: «Η Ρεάλ είναι πλούσια σε τρόπαια. Δεν θα ασκήσω κριτική στη UEFA ή στη FIFA, ο κόσμος ξέρει πως είναι ο καθένας. Εγώ δεν βγάζω ούτε ευρώ. Ο πρόεδρος της LaLiga έχει μισθό. Εγώ αν πρέπει να αγοράσω μια φανέλα, την πληρώνω, αν πρέπει να πάω ένα ταξίδι το πληρώνω, αν πρέπει να δώσω τραπεζικές εγγυήσεις, τις δίνω. Αν το κάνω είναι γιατί είναι καλό για το ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.