Περέιρα: Ο μέντορας Τόμας, το σέρφινγκ και η επιθετικός της καρδιάς του

Παναγιώτα Χαλκιά11 Σεπτεμβρίου 2020

Μια ακόμη σημαντική προσθήκη – επένδυση έκανε ο ΠΑΟΚ εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Άντριαν Νίλσεν Περέιρα. Ο Νορβηγός αμυντικός διακρίνεται για το νεανικό του θράσος, την επιθετική του στάση και το ακριβές αριστερό πόδι. Έχει να μάθει ακόμη πράγματα αμυντικά, προσαρμόζεται εύκολα στην τακτική του εκάστοτε προπονητή και εξελίσσεται γρήγορα. Είναι δυνατός, πρόθυμος και του αρέσει να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

Who is Who

Πλήρες όνομα: Άντριαν Νίλσεν Περέιρα

Ημερ. Γέννησης: 31 Aύγούστου 1999

Τόπος Γέννησης: Στάβανγκερ

Εθνικότητα: Νορβηγία

Είχε τον καλύτερο δάσκαλο

Όντας γιος του μεγαλύτερου, ίσως, παίκτη που πέρασε από τη Βίκινγκ έγινε γρήγορα το αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Ο πατέρας του, Τόμας Περέιρα, βλέποντας το ταλέντο του μικρού φρόντισε να του δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να ακολουθήσει τα χνάρια του. 

Όντας αμυντικός και ο ίδιος, του δίδαξε τις αρετές της οπισθοφυλακής αλλά και τον τρόπο να απειλεί την εστία. Το ίδιο επίθετο, το ίδιο στυλ και οι ικανότητες του μικρού λειτούργησαν ευεργετικά και πλέον στα 21 του θα κυνηγήσει το όνειρο μακριά από την πατρίδα του.

Εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου σε ηλικία 13 ετών και το 2017 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Ρίσκα. Αγωνίσθηκε μόλις 21 λεπτά, τα οποία στάθηκαν αρκετά για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να καθιερωθεί στην ομάδα.

Επί δύο χρόνια κρυβόταν πίσω από άλλα ονόματα αλλά τη φετινή σεζόν έβγαλε μάτια στο νορβηγικό πρωτάθλημα, κλήθηκε στην ομάδα της Κ21 του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και έκανε τους πάντες να μιλούν για ένα σύγχρονο αριστερό οπισθοφύλακα με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. 

Μεγαλύτερη του στιγμή φυσικά ήταν η συμμετοχή με την Βίκινγκ στον τελικό του Κυπέλλου του 2019 και την κατάκτηση του τροπαίου. Κατέγραψε 39 συμμετοχές με την Βίκινγκ, τέσσερα γκολ και οχτώ ασίστ.

Τα χαρακτηριστικά του

Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που είτε προωθείται και γίνεται απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα είτε συγκλίνει προς τον άξονα και αναζητά τον κατάλληλο χώρο για να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του. Ξεχωρίζει για το πάθος και τη δύναμη που αγωνίζεται. Εάν και αμυντικός ξέρει να ντριμπλάρει, αρέσκεται στο ένας εναντίον ενός και στις κάθετες πάσες. Διαβάζει τον αντίπαλο και πατάει περιοχή.

Ο χώρος περιοχής του:


Σέντερ φορ έχει κλέψει την καρδιά του

Έχει βάλει γκολ στα προσωπικά του. Ο νεαρός αμυντικός διατηρεί δεσμό με την 20χρονη Ματίλντ Αλσάκερ Ρότζντε, η οποία αποτελεί μια από τις καλύτερες επιθετικούς της γενιάς της. Αγωνίζεται στην Κλεπ Ιλ και έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι της. Το πάθος, η δύναμη και η ικανότητα της να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα την έχουν καθιερώσει στην ομάδα αλλά και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κ19 της Νορβηγίας

Tips Περέιρα

Είναι θαυμαστής του Κιλιάν Εμπαπέ.

Του αρέσει να σερφάρει τόσο στο διαδίκτυο όσο και στη θάλασσα.

Τον ελεύθερο του χρόνο τον περνά με την οικογένεια ή με την κοπέλα του.

Το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του είναι οι γονείς του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.