Πέρασε «δύσκολα» - βλέπει μπροστά, η «διακοπή» είναι η «ευκαιρία» του

Δημήτρης Μπούζας10 Νοεμβρίου 2020

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Τρίτη νίκη με τον Πάμπλο που παίρνει το τρίβαθμο με ένα σχετικό μικρό rotation και με μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί το κενό του Γιαννούλη.

Δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα στη Ριζούπολη, όπως ίσως θα το φανταζόντουσαν οι υπεραισιόδοξοι φίλοι του δικέφαλου. Βέβαια είχε φροντίσει να τους προϊδεάσει όλους ο κόουτς, ο οποίος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο αγώνα, τον είχε χαρακτηρίσει αρκετά δύσκολο, εκτιμώντας προφανώς κάποιες ιδιαιτερότητες που κατά την άποψη του υπήρχαν. Και οι οποίες εμφανέστατα επιβεβαιώθηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης. Προφανώς λοιπόν και θα υπονοούσε την κούραση που έβγαλε το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης, με την αδιαμφισβήτητη υπερπροσπάθεια των παικτών του, όπως και η απόφαση του να προχωρήσει σε ένα σχετικό μικρό rotation, με πρώτο μέλημα την αποσυμπίεση αλλά και την κάλυψη του μεγάλου κενού που αφήνει στην ομάδα η απουσία του Δημήτρη Γιαννούλη. Και τα δύο (η κούραση δηλαδή αλλά και η απουσία ενός παίκτη πραγματικού πυλώνα για την ομάδα) αποτυπώθηκαν θα έλεγε κανείς «μεγαλοπρεπέστατα» στη χθεσινή αναμέτρηση.

Από τη μια μεριά η κούραση που καταφάνηκε ιδιαίτερα στο β΄ημίχρονο και από την άλλη ο αναγκαστικός «παροπλισμός» του Τζόλη που είχε χάσει τον εκπληκτικό παρτενέρ του, χαμήλωσαν την αποδοτικότητα του συνόλου. Ωστόσο οΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει από τη Ριζούπολη, αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη απώλεια που πιθανότατα θα του δημιουργούσε προβλήματα αποσυντονισμού και ψυχολογίας. Οι τρεις βαθμοί προστέθηκαν στη μέχρι τώρα συγκομιδή κι ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια που ακολουθεί και η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επίπονη και δύσκολη. Μια νίκη φέρνει πάντοτε ότι καλύτερο μπορεί να περιμένει ένα κλαμπ των φιλοδοξιών του ΠΑΟΚ. Η ηρεμία λοιπόν που εγκαταστάθηκε στην Τούμπα μετά την «αποπομπή» ή την «απόδραση» (ότι θέλετε παίρνετε) του αποτυχημένου Πορτογάλου, παραμένει σταθερή και ανέγγιχτη, με όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα με τον Πάμπλο να έχει την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος για να εκτιμήσει με όλη του την άνεση την κατάσταση. Σημεία αναφοράς, η πορεία της θεραπείας των τραυματιών - ιδιαίτερα του Γιαννούλη – αλλά και κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο Βιεϊρίνια να μπει στην ομάδα για να στοκάρει όποιο κενό υπάρχει, αλλά και για να της δώσει την δική του ξεχωριστή αύρα. Το χθεσινό παιχνίδι θα λέγαμε πως διεξήχθη και ολοκληρώθηκε μέσα από μια πρωτοφανή και παρεμβατική διαδικασια του VAR.

Ο Παπαπέτρου ήταν σαν να μην υπήρχε με τους Varίστες να «δίνουν» και να «παίρνουν» ανάλογα και αντίστοιχα, τις όποιες αποφάσεις έκριναν σωστές και οι οποίες τελικά διαμόρφωσαν και το αποτέλεσμα. Ακύρωσαν ένα γκολ κι ένα πέναλτι από τους φιλοξενούμενους και τους έδωσαν δύο πέναλτι εκ των οποίων το τελευταίο δεν είχε καμία ουσία και σημασία, αφού ήταν ακριβώς με το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Πέρα από αυτό το χαρακτηριστικότατο στοιχείο, η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη κινήθηκε περιστασιακά και εναλλακτικά από το καλό στο μέτριο, με κάποιες εξάρσεις που ασφαλώς δεν είχαν σχέση με την αντίστοιχη εικόνα απέναντι στην Αϊντχόφεν. Θετικός ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Τα πήγε καλά το δίδυμο Ινγκασον –Κρέσπο.

Ο νεαρός Λύρατζης έχει θετικά στοιχεία, χρειάζεται όμως αγώνας και εμπειρία. Συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις ο Αουγούστο, πολύ δουλειά απο τον Σβαμπ που όμως θα πρέπει να φροντίσει την αμυντική του συμπεριφορά γιατί στις αντεπιθέσεις χάνει τον αντίπαλο του. Ο Σφιντέρσκιέκανε το χρέος του, ο Τσόλακ μία από τα ίδια. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτςδεν βρήκε χθες χώρο για να μπαίνει όπως γινόταν όταν υπήρχε το δίδυμο Γιαννούλη – Τζόλη που αναστάτωνε τις αντίπαλες άμυνες με τις θυελλώδεις εφορμήσεις του. Ο Μουργκ στη χειρότερη εμφάνιση του, ίσως θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί νωρίτερα. Απλά το χθεσινό παιχνίδι το οποίο όπως προαναφέραμε διεξήχθη και ολοκληρώθηκε στην κυριολεξία με τον πρώτο διαιτητή (Παπαπέτρου) ωσεί παρόντα, χρωματίστηκε ιδιαίτερα από τη δράση του VAR το οποίο απέδειξε ότι μπορεί να ελέγχει αλλά και να αποφασίζει για τα πάντα.

ΥΓ: Ο συμπαθέστατος Καστοριανός τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης δεν κατόρθωσε να αποφύγει τον πειρασμό για να βγάλει τα απωθημένα του. Ψάχνουμε να βρούμε τι δηλώσεις έκανε μετά το άκυρο γκολ που πέτυχε ο Χασάν στην ομάδα του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και με διαιτητή τον ίδιο τον χθεσινό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.