ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέντε σούπερ παίκτες για μεγάλα πορτοφόλια

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Τσαρουχάς  

Το Metrosport.gr παρουσιάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι αυτό το Καλοκαίρι και αναμένεται να βάλουν..φωτιά στην επόμενη μεταγραφική περίοδο! Μεγάλα ονόματα του ευρωπαικού ποδοσφαίρου που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη ποδοσφαιρική τους “στέγη”, προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων-μεγαθηρίων.

Έντισον Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ένας «killer» των γηπέδων.Ένας επιθετικός που κάθε ομάδα θα ήθελε στο ρόστερ της.Ο Ουρουγουανός στράικερ της Παρί Σεν Ζερμέν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.Συνεπής στο σκοράρισμα από το 2011 και μετά,όταν και άρχισε να συστήνεται στο ποδοσφαιρικό κοινό με την φανέλα της Νάπολι. Οι Ναπολιτάνοι ήταν αυτοί που τον ανέδειξαν,καθώς σε 4 χρόνια πέτυχε 104 γκολ σε 138 εμφανίσεις με τους "παρτενοπέι" ! Οι εξαιρετικές του επιδόσεις τον έκαναν έναν από τους πιο πολυζήτητους και καλοπληρωμένους φορ της Ευρώπης με την ομάδα του Παρισιού τελικά να τον κάνει δικό της τον Άυγουστο του 2013 δαπανώντας το αστρονομικό ποσό των 64ων εκατομμυριών ευρώ! Σε μία ομάδα αστέρων όπως αυτή της Παρί,κατάφερε να μην χάσει – σχεδόν- ποτέ την θέση του στην εντεκάδα αλλά και την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. 

Συνεργάστηκε άψογα με παίκτες όπως ο Ιμπραίμοβιτς,ο Νειμάρ και ο Εμπαπέ και ήταν ανέκαθεν από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας.Ένας αληθινός εργάτης των γηπέδων,ένας σόουμαν του αθλήματος δήλωσε φέτος το Καλοκαίρι ότι σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο πρόωρης απόσυρσης του απο τους αγωνιστικούς χώρους,με σκοπό να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στη ζωή του πέραν του ποδοσφαίρου. Ωστόσο,η ηλικία του (32 χρονών) και το πάθος του για το άθλημα μπορεί να του δώσουν και άλλα χρόνια στον χώρο,γεγονός που δεν θα ωφελήσει μόνο τους φιλάθλους που τον θαυμάζουν αλλά και συλλόγους που θα έκαναν τα πάντα για την υπογραφή του.

Την απάντηση σε όλα αυτά την γνωρίζει μόνο ο ίδιος και λογικά θα την μάθουμε και εμείς τον Ιούλιο του 2020,όταν και λήγει το συμβόλαιο του με τους Γάλλους. Αξίζει,πάντως,να αναφερθεί ότι η αξία του αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ!

Ντράις Μέρτενς (Νάπολι)

Η φετινή χρονιά για τον Βέλγο αστέρα της Νάπολι δεν εξελίσσεται καλά ή τουλάχιστον έτσι όπως ο ίδιος την σχεδίαζε. Η ομάδα του παραπαίει στο Ιταλικό πρωτάθλημα,έχει “βυθιστεί” στην 8η θέση και ο 32χρονος άσος ψάχνει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι εκ των ηγετών και αρχηγών των Ναπολιτάνων, ωστόσο η κακή φετινή πορεία της ομάδας, τα συνεχή παράπονα των οπαδών και οι κακές του σχέσεις με την διοίκηση φαίνεται να τον απομακρύνουν από την πόλη της Νάπολη. Ο επόμενος σταθμός μπορεί να είναι το Μάντσεστερ, καθώς πολλές σειρήνες ακούγονται για έντονο ενδιαφέρον της ομάδας του Σόλσκιερ και μάλιστα οι Άγγλοι,ενόψει και της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου,κάνουν λόγο για σίγουρο deal της Γιουνάιτεντ με τον Βέλγο. Το μόνο σίγουρο στην περίπτωση του Μέρτενς είναι ότι αποτελεί επιθυμία του ίδιου να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ και ότι θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή.    

 Όποια ομάδα θελήσει πάντως να τον εντάξει στο δυναμικό της θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη,καθώς η αξία του κοστολογείται στα 30 εκατομμύρια ευρώ με την ρήτρα του απο την Νάπολι να ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια.Τιμή...ευκαιρίας θα έλεγε κανείς για έναν παίκτη της κλάσης και της εμπειρίας του Μέρτενς. Το μεταγραφικό σήριαλ του Βέλγου μεσοεπιθετικού άρχισε για τα καλά και ίσως έχουμε σύντομα οριστικές εξελίξεις.

Μπλέζ Ματουιντί (Γιουβέντους)

Ο Ματουιντί είναι η χαρά του κάθε προπονητή. Καθοριστικός για την ομάδα,βάζει πάντα το σύνολο πάνω από τον εαυτό του και εξελίσσεται μέχρι και στα 33 του! Όλα τα παραπάνω έκαναν την Γιουβέντους να τον κάνει δικό της το 2017,πληρώνοντας το αντίτιμο των 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Παρί. Ο Γάλλος μέσος έβγαλε και με το παραπάνω τα λεφτά του,όντας εξαιρετικός με την Γιούβε εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.Μέσα σε μόλις δύο χρόνια παρουσίας στον σύλλογο αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε όσο λίγοι και έγινε εκ των αρχηγών της γηραιάς κυρίας.Συνεχίζει να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο και είναι ακόμα και σήμερα βασικό στέλεχος των πρωταθλητών Ιταλίας. 

Ωστόσο τα “βαριά” συμβόλαια των νεοφερμένων Ραμπιό και Ράμσει δυσκολεύουν την παραμονή του στο Τορίνο μετα το 2020 όποτε και τελειώνει το συμβόλαιο του. Η ποδοσφαιρική του ευφυία,η ικανότητα-συνήθεια του στο να κερδίζει τίτλους έκανε μεγάλους συλλόγους να δείξουν από το επερχόμενο Καλοκαίρι τεράστιο ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ,Μάνστεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης είναι ανάμεσα σε αυτές και αναμένεται να κονταροχτυπηθούν σε λίγους μήνες από τώρα όταν και ο παίκτης θα είναι ελεύθερος να συζητήσει με άλλες ομάδες!

Γουίλιαν (Τσέλσι)

Ο Βραζιλιάνος σταρ δείχνει να έχει τάσεις φυγής από τους “Λονδρέζους” και ήδη είναι πολλά τα εκατομμύρια που πέφτουν στα πόδια του. Βρίσκεται στους Άγγλους από το 2013 και οι αριθμοί του εντυπωσιάζουν. Σε 323 εμφανίσεις με την Τσέλσι μετράει 57 γκολ και 58 ασίστ, όντας σταθερά στις βασικές επιλογές των προπονητών του. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την περίοδο αγγίζει τα 33 εκατομμύρια ευρώ και δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Μένει να δούμε αν θα αποφασίσει να “πάρει” τον δρόμο της ανανέωσης με τους μπλε ή αν θα θελήσει να αλλάξει χρώματα και πόλη.

Νταβίντ Σίλβα (Μάνστεστερ Σίτι)

Ο μαέστρος των “πολιτών”. Πιστός στρατιώτης της Μάντσεστερ Σίτι,έχει αφήσει την δική του ιστορία στην ομάδα και έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στο πρωτάθλημα της Premier League. Από το 2010 είναι κάτοικος του Μάντσεστερ και μέσα σε 10 χρόνια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Με 137 ασίστ στο ενεργητικό του χαρακτηρίζεται -  όχι αδίκως- ως ο καλύτερος φίλος των επιθετικών και οι μνηστήρες που θέλουν να αποσπάσουν την υπογραφή του πάνε και έρχονται. Ωστόσο, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι σκέφτεται μέχρι και την απόσυρση το ερχόμενο Καλοκαίρι παρόλο που η ηλικία του (34ετών) του επιτρέπει ακόμη λίγες ποδοσφαιρικές παραστάσεις.  

Αναμένουμε,λοιπόν, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη μεταγραφική περίοδο για να δούμε τα επόμενα “μπαμ” των συλλόγων αλλά και τις κινήσεις που πιθανόν να ταράξουν τα νερά και να αλλάξουν τις ισορροπίες στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο.    



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.