Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που αφαιρούνται βαθμοί από τον ΠΑΟΚ

Πέτρος Χαριζακλής05 Μαρτίου 2020

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Θεσσαλονίκη η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League να αφαιρέσει επτά βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και δώδεκα από την Ξάνθη για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας που κατηγορήθηκαν. Είναι απίστευτο το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» δέχονται ποινή αφαίρεσης βαθμών για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Ας ξεκινήσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι των δικαστικών αποφάσεων εις βάρος του ΠΑΟΚ. Τη σεζόν 2015-2016 ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών καθώς δεν ολοκλήρωθηκε ο ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό μετά την σφαγή του διαιτητή Παππά, που δεν είδε στο 85΄πέναλτι στην ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο. Το πρώτο παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ καθώς υπήρξαν είσοδος οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού με σκορ 3-0 και αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί.

Μία χρονιά μετά (2016-2017), από τον Δικέφαλο αφαιρέθηκαν άλλοι τρεις βαθμοί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος γιατί την προηγούμενη χρονιά δεν κατέβηκε στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι κατοχυρώθηκε με 3-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Στο τέλος της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου με τον Βόλο και μετά τα θλιβερά επεισόδια τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών από τα πλέι οφ που ήταν σε εξέλιξη.

Το 2017-2018 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε και πάλι αφαίρεση βαθμών. Αυτή τη φορά κέρδισε μία από τις δύο υποθέσεις. Αρχικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Super League 1, δέχθηκε ποινή 3 βαθμών για το παιχνίδι που δεν ξεκίνησε για τον υποτιθέμενο τραυματισμό του προπονητή των «ερυθρόλευκων», Οσκαρ Γκαρθία. Η έφεση που άσκησαν οι «ασπρόμαυροι» τους έφερε πίσω τους βαθμούς αλλά το παιχνίδι κατοχυρώθηκε με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Ενα μήνα αργότερα, το περιβόητο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με αφορμή την απόφαση του Κομίνη να μην μετρήσει λανθασμένα το γκολ του Βαρέλα. Σε αυτή την περίπτωση επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος καθώς επίσης και δύο βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του επόμενου πρωταθλήματος.

Την περσινή χρονιά (2018-2019) ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε την χρονιά με -2 βαθμούς στο πρωτάθλημα λόγω του αγώνα με την ΑΕΚ από την προηγούμενη σεζόν, ωστόσο κατάφερε να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα.

Τέλος, μετά την απόφαση της Σούπερ Λιγκ για αφαίρεση 7 βαθμών από την φετινή βαθμολογία του ΠΑΟΚ (θα ακολουθήσει έφεση), η ομάδα της Θεσσαλονίκης συμπληρώνει μια 5ετία που ταλαιπωρείται από αφαιρέσεις βαθμών. Συνολικά από τον Δικεφάλου έχουν αφαιρεθεί 27 βαθμοί στα τελευταία πέντε χρόνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.