Πέλκας: Ραντεβού με την ιστορία… ενόψει Κράσνονταρ

Χάρης Εμμανουηλίδης29 Σεπτεμβρίου 2020

Οι κόκκοι άμμου λιγοστεύουν στην κλεψύδρα που μετρά αντίστροφα για τον μεγάλο αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Κράσνονταρ. Το άγχος και η προσμονή μεγαλώνει για τους φιλάθλους, τους προπονητές αλλά και τους παίκτες των δύο ομάδων.

Ενας από αυτούς τους παίκτες είναι και ο «καπιτάνο» του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας, για τον οποίο αυτό το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα ραντεβού με την ιστορία.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός σε περίπτωση που καταφέρει και καταγράψει έστω και ένα λεπτό αγωνιζόμενος στο παιχνίδι της Τούμπας θα μπει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών του Δικεφάλου που έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν 200 συμμετοχές με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με αντίπαλο το ΝΠΣ Βόλο, συμπλήρωσε 12.006 λεπτά αγωνιζόμενος με την ασπρόμαυρη φανέλα κάτι το οποίο μπορεί να μεταφραστεί σε 199 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Επίσης αυτή θα είναι η 39η συμμετοχή του Δημήτρη Πέλκα σε ευρωπαϊκό θεσμό με τον ΠΑΟΚ, καθώς αριθμεί 11 σε προκριματικά Champions League και άλλες 27 συμμετοχές στο πλαίσιο του Europa League.

Ένα ακόμα παιχνίδι της μοίρας είναι το γεγονός πως ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε κάνει το ντεμπούτο του το με την πρώτη ομάδα στις 2 Αυγούστου του 2012 κόντρα στην Μπνέι Γεχούντα, πάλι δηλαδή σε ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ στον επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας με τους Ισραηλινούς (4-1) ο Πέλκας σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα «ασπρόμαυρα» και έγραψε το όνομα του στην πρόκριση του Δικεφάλου.

Από τους παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Αμπέλ Φερέιρα δεν υπάρχει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής που να βρίσκεται πάνω από το «φράγμα» των διακοσίων συμμετοχών, ενώ πρόσφατα κατάφερε να το «σπάσει» και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που πλέον αριθμεί 218 συμμετοχές.

Το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ με συμμετοχές το έχει ο Γιώργος Κούδας που σταμάτησε στις 607, ενώ πίσω του ακολουθούν ο Κώστας Ιωσηφίδης με 397 και τρίτος κατά σειράν έρχεται ο Γιάννης Γούναρης, έχοντας 376 συμμετοχές.

Από πλευράς ξένων που κατέχουν αυτόν τον άτυπο τίτλο του «200άρη», είναι ο Νέτο Γκουερίνο, ο Μπλάντεν Φούρτουλα, ο Λίνο Άλβες και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που αναφέραμε νωρίτερα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.