Πέλκας: «Γι' αυτό εκτέλεσα το πέναλτι στο κέντρο, βρήκα τη δύναμη να το ξεπεράσω»

Χάρης Δημαράς23 Σεπτεμβρίου 2020

Για τη φάση του άστοχου πέναλτι στο 5', αλλά και την ψυχική δύναμη που χρειάστηκε για να το ξεπεράσει και να πετύχει το πανέμορφο τέρμα στο 32' μίλησε σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο ο Δημήτρης Πέλκας.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι η επιλογή του να χτυπήσει στο κέντρο του τέρματος δεν ήταν τυχαία, αφού είχε μελετηθεί από τον ίδιο και από το τεχνικό τιμ της ομάδας ο τρόπος με τον οποίο αντιδράει ο Ματβέι Σαφόνοφ στις εκτελέσεις, πηδώντας στη μία ή την άλλη πλευρά, οπότε δεν ήταν μια κοινή απόφαση να εκτελεστεί έτσι. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην δύναμη που βρήκε για να ξεπεράσει την άτυχη στιγμή και να σκοράρει λίγα λεπτά αργότερα, αλλά και στις πιθανότητες που υπάρχουν για να περάσει ο Δικέφαλος στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας για τη φάση, αλλά και τα χαμένα πέναλτι του ΠΑΟΚ τόνισε ότι ο Πέλκας δεν έχει χάσει ποτέ πέναλτι.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή όταν χάνεις πέναλτι. Τσέκαρα πριν από το παιχνίδι όλα τα πέναλτι του τερματοφύλακα της Κράσνονταρ και διαπίστωσα ότι πηδάει στη μία πλευρά. Πίστεψα ότι θα κάνει το ίδιο και σήμερα, όμως έμεινε στη μέση. Εχασα το πέναλτι, αλλά μετά βρήκα μέσα μου τη δύναμη να σκοράρω και μετά από αυτή τη στιγμή έγινα καλύτερος».

Για το γκολ που πέτυχε και το πόσο σημαντικό ήταν:

«Ήταν πολύ σημαντική στιγμή το γκολ και απέκτησα αυτοπεποίθηση μετάαπό αυτό, όπως και όλη η ομάδα. Παίξαμε καλά, ήταν καλό παιχνίδι για μας, δεν αξίζαμε να χάσουμε και θα πάμε στο επόμενο παιχνίδι για να προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να προκριθούμε».

Για τις συνθήκες που δημιουργούνται στη ρεβάνς και το ότι η Κράσνονταρ είναι καλή στις αντεπιθέσεις:

«Η Κράσνονταρ είναι καλή στις αντεπιθέσεις, αλλά έχουμε το πλάνο μας. Θα δούμε τι κάναμε καλό και τι όχι στο παιχνίδι και θα κοιτάξουμε τις λεπτομέρειες, γιατί σε τέτοια παιχνίδια οι λεπτομέρειες μετρούν. Δε θέλω να μιλήσω για αριθμό πιθανοτήτων, έχουμε και οι δύο πιθανότητες και θα δούμε στο δεύτερο παιχνίδι ποιος θα περάσει».

Δείτε το video με τις δηλώσεις που εξασφάλισε το metrosport.gr 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.