Πειραιάς: Λιμενεργάτης γλίτωσε την τελευταία στιγμή πτώση από κοντέινερ

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2022

Συγκλονίζει το βίντεο από το παρ’ ολίγον εργατικό ατύχημα που πήγε να σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου στην προβλήτα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο εργαζόμενος που βρίσκεται στην προβλήτα 1 του ΟΛΠ, την τελευταία στιγμή βλέπει ένα κοντέινερ να φεύγει από τη θέση του και να πέφτει κατά πάνω του.

Ευτυχώς, ο εργαζόμενος κατάφερε κυριολεκτικά ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν πέσει πάνω του το μεγάλο και βαρύ κοντέινερ να απομακρυνθεί και να γλιτώσει τα χειρότερα.

“Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλον ένα συνάδελφο, στο βωμό του κέρδους της COSCO. Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας” είχε τονίσει με αφορμή το συγκεκριμένο ατύχημα σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

“Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας” κατέληγε.

24ωρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων της Cosco

Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην είσοδο της Cosco, καθώς έχει ξεκινήσει η 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αύρα, καθώς και το Λιμεναρχείο.

Οι εργαζόμενοι της Cosco κινητοποιούνται με αιτήματα την προστασία της υγείας και της ζωής τους στους χώρους δουλειάς, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, την εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.