«Πεινασμένος για επιτυχίες ο Ντιαγέ, ο Αρης είναι η πρόκληση που χρειάζεται»

Πέτρος Χαριζακλής16 Ιουλίου 2021

Ο Μπαντού Ντιαγέ φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός του Αρη για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Ο Σενεγαλέζος αποτελεί μια σπουδαία προσθήκη, εφόσον ολοκληρωθεί, για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς με την εμπειρία του μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις μέσα στη χρονιά. 

Το Metrosport.gr συνομίλησε με έναν παλιό του συμπαίκτη στην Οσμανλίσπορ. Ο λόγος για τον Βάτσλαβ Προχάζκα, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην τσέχικη Ζλιν, και έπαιξε 38 παιχνίδια μαζί με τον Ντιαγέ στην τουρκική ομάδα.

Ο Τσέχος αμυντικός μας μίλησε για τον χαρακτήρα του Ντιαγέ, τις σχέσεις του με τους προπονητές, τα χαρακτηριστικά του, την πρόκληση του Αρη που είναι κάτι που το χρειάζεται αλλά και μια αστεία ιστορία από τη συνύπαρξή τους στην τουρκική ομάδα.


-Γεια σου Βάτσλαβ. Πριν πέντε χρόνια ήσουν συμπαίκτης με τον Μπαντού Ντιαγέ. Τι θυμάσαι από τη συνύπαρξή σας στην Οσμανλίσπορ;

«Όταν πήγε στην Οσμανλίσπορ, ο Μπαντού ήταν εκεί ήδη δύο μήνες. Από νωρίς κατάλαβα πως η τούρκικη ομάδα ήταν απλά το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Μπορούσα να διακρίνω πόσο ταλαντούχος είναι αλλά παράλληλα είναι ένας πολύ εργατικός παίκτης, σε κάθε προπόνηση. Νομίζω πως ήρθε τότε στην Τουρκία αρκετά καλά προετοιμασμένος από τη Νορβηγία».

-Κάνατε παρέα; Τι χαρακτήρας ήταν;

«Δεν βγαίναμε μαζί έξω συχνά, αλλά πηγαίναμε μαζί πολλές φορές στα δείπνα της ομάδας. Ο Μπαντού ήταν ο τύπος που ήταν ευγενικός με όλους, πάντα μιλούσε, πάντα χαμογελούσε. Με εξέπληξε όταν μια μέρα είπε, παιδιά θα παντρευτώ το καλοκαίρι, ελάτε στην Αφρική σας παρακαλώ, σας θέλω εκεί. Αυτό ήταν ένα πραγματικό σημάδι πως τα πήγαινε καλά με τους συμπαίκτες του».


-Είχε καλές σχέσεις με τους προπονητές;

«Οι προπονητές τον αγαπούσαν, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον προπονητή που δεν τον πήγαινε. Ήταν ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα».

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής; Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του;

«Εχει πολλά χαρακτηριστικά, είναι ταχύς, θα κάνει τάκλιν, έχει τεχνική. Για μένα όμως το καλύτερο είναι πως κρατάει την μπάλα με ηρεμία κόντρα στους αντιπάλους. Προστατεύει την άμυνα από τις επικίνδυνες καταστάσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το μειονέκτημά του; Ελπίζω να με συγχωρέσει (σ.σ. γέλια), ίσως το αριστερό του πόδι και οι μακρινές πάσες».

-Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να βρει στον Αρη για να κουμπώσει στην ομάδα όπως έκανε στην πορεία του στην Τουρκία;

«Πιστεύω πως είναι ακόμη πεινασμένος για επιτυχίες, είναι ο τύπος του παίκτη που θέλει να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου συνεχώς. Οπότε νομίζω θα κάνει τα πάντα για να βάλει την ομάδα του σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο, θα είναι μια ιδανική αρχή στην καινούρια του ομάδα, σε μια καινούρια χώρα. Τότε όλοι θα είναι ικανοποιημένοι και θα μπορεί να μείνω παραπάνω χρονικό διάστημα στο ίδιο μέρος. Είναι πολύ σημαντικό να νιώσει πως ενδιαφέρεται η ομάδα για εκείνον και πως τον υποστηρίζει. Τα τελευταία χρόνια αλλάζει ομάδες κάθε έξι μήνες. Του εύχομαι κάθε επιτυχία».

«Δεν θέλεις να παίξεις ένας εναντίον ενός μαζί του»


-Περίμενες να έρθει σε μια ελληνική ομάδα, όπως ο Αρης; Εχεις μιλήσει πρόσφατα μαζί του;

«Δεν έχω μιλήσει για καιρό μαζί του, οπότε εντυπωσιάστηκα που η τελευταία ομάδα του ήταν η Αλ Αΐν. Σίγουρα ήταν μια συμφωνία οικονομικά ενδιαφέρουσα, αλλά όχι για την ποδοσφαιρική του καριέρα. Τώρα μια νέα πρόκληση έρχεται, είναι αυτό που χρειάζεται. Ο Αρης είχε καλή χρονιά πέρυσι και μπορεί να κάνει την έκπληξη στην Ευρώπη».

-Ο Ντιαγέ είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και έχει παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ. Πιστεύεις πως θα έχει κίνητρο σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό;

«Ναι όντως είναι έμπειρος παίκτης. Το τούρκικο πρωτάθλημα του ταίριαζε περισσότερο από το αγγλικό. Το ελληνικό έχει περισσότερες ομοιότητες με το τούρκικο, οπότε νομίζω πως μπορεί να δείξει πολλά πράγματα στους Ελληνες. Όπως είπα και νωρίτερα, θέλει πάντα να είναι ο καλύτερος του γηπέδου».


-Τι φταίει και δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Στόουκ;

«Δεν μπορώ να πω γιατί δεν καθιερώθηκε στη Στόουκ. Είναι ένα μεγάλο όνειρο να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, στην Πρέμιερ Λιγκ. Επαιξε εκεί, άρα σημαίνει πως το εκπλήρωσε».

-Πες μας κάτι που τον χαρακτηρίζει ως ποδοσφαιριστή. Εχει κάποιο γούρι, κάποια κίνηση;

«Δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να παίξεις ένας εναντίον ενός μαζί του».


-Θυμάσαι κάποια ωραία ιστορία μαζί του;

«Ναι θυμάμαι μια αστεία ιστορία. Όταν γιορτάζαμε τα γενέθλια ενός συμπαίκτη μας, πάντα του άρεσε να πετάει κομμάτια της τούρτας στον εορτάζοντα. Μια μέρα γιορτάζαμε και βάλαμε ένα βεγγαλικό στη μέση του μεταφραστή μας. Του κάψαμε το παντελόνι (σ.σ γέλια). Αλήθεια δεν ξέρω τι είπε στη γυναίκα του όταν γύρισε σπίτι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.