Πέφτουν κορμιά!

Αρις Νικολάκης13 Ιουλίου 2021

Δεν χρειάζεται η δική μας εντύπωση. Είναι – βλέπετε – κοινή η εντύπωση πως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον ΠΑΟΚ …Γίνονται μάχες σώμα με σώμα. Μάχες ευγενούς διεκδίκησης μίας θέσης στην ενδεκάδα τού Κυπελλούχου. Ίσως μάλιστα, τούτο είναι πρωτοφανές γεγονός για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ τέτοιος ανταγωνισμός. Και συνήθως τέτοιος ανταγωνισμός αποδίδει!

Μαθαίνουμε δε, πως τρίβει τα χέρια του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και καθώς στενεύουν τα περιθώρια για τις τελικές επιλογές του, οι πονοκέφαλοι του θεριεύουν, Εν τούτοις ο Ρουμάνος προπονητής ζει κάθε στιγμή αυτού του επωφελούς για τον ΠΑΟΚ γεγονότος.

Και δε θα κρίνουμε εμείς τη συμμετοχή του Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτήν τη εξέλιξη. Δεν μπορεί βέβαια, να είναι κι αμέτοχος αλλά… Ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε σήμερα στον ΠΑΟΚ να πέφτουν κορμιά. Ήταν μια μεγάλη προσδοκία.

Κατά πως λέει πάντως, ο Ουμπέρτο ‘Έκο: «… Όταν κάτι θέλετε πολύ, συνωμοτεί το σύμπαν για να το έχετε»! Κι ο ΠΑΟΚ καιρό τώρα χρειαζόταν αυτόν τον ανταγωνισμό. Το σύμπαν συνωμοτεί, Προσέξτε τον ενεστώτα του ρήματος παρακαλούμε. Ο ανταγωνισμός φουντώνει. Αναμένονται κι ενισχύσεις σε άμυνα και κέντρο. Και τα κορμιά πέφτουν μέχρι να …επιβιώσουν υπό τις απαιτήσεις τού Ρουμάνου προπονητή οι κατ’ αυτόν καταλληλότεροι.

Καλοί κι άγιοι επί παραδείγματι για μαέστροι Καγκάβα και Μπίσεσβαρ αλλά… Περνούν κι αυτοί κοσκίνισμα! Με άλλα λόγια; Όλοι κρίνονται!

Και για τα κορμιά πού πέφτουν… Στην επίθεση ο ΠΑΟΚ κοσμείται από Τζόλη, Σφιντέρσκι, Ζίβκοβιτς κι Ολιβέιρα. Δεν μπορεί όμως, στους αγώνες του να εμφανίζεται και με τα τέσσερα κοσμήματα. Μπορεί. Όχι. Τι σημαίνει αυτό; Κατ’ αρχήν σημαίνει την ύπαρξη πλουραλισμού. Την διάθεση εναλλακτικών. Και τον ανταγωνισμό. Οι θέσεις – επιμένουμε εμείς – όχι απλά, στην ενδεκάδα αλλά και στην αποστολή δεν χαρίζονται. Κερδίζονται…

Όλα αυτά φυσικά, είναι πρώιμες εντυπώσεις. Όπως και να το κάνουμε είναι εντυπώσεις. Κι αυτές διαμορφώνονται από τη σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ. Μια εικόνα πρώιμη μεν, γεμάτη με προοπτικές, δε. Υπό την προϋπόθεση περαιτέρω σημαντικών μεταγραφικών κινήσεων. Κινήσεων ουσίας.

Θεωρούμε πάντως, το εφετινό Πρωτάθλημα – εξ αυτεπαγωγής και το Κύπελλο – υψηλού βαθμού δυσκολίας. Ο Ολυμπιακός παραμένει ισχυρός. Ισχυροποιούνται η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός με νέους προπονητές; Και μεταγραφές. Και βέβαια, ο ΠΑΟΚ αναμένεται ισχυρότερος καθώς βελτιώνονται εντυπωσιακά τα δεδομένα του. Και για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον βαθμό δυσκολίας ο Κυπελλούχος χρειάζεται κατά πολύ μεγαλύτερη ισχύ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από την παρελθούσα.

Αυτή η ζητούμενη και συνάμα προσδοκώμενη ισχύς θα επιτευχθεί και με τον πρωτοφανή για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ ανταγωνισμό (είπαμε: Ήδη πέφτουν κορμιά!) και με μεταγραφές αλλά και με αξιοποίηση παικτών παραγωγής των υποδομών του. Αυτά είναι τα απαραίτητα υλικά για τη συνταγή της επιτυχίας του. Και να μη λησμονούμε πως για τη συνταγή της επιτυχίας απαραίτητα είναι τα υλικά. Είναι απαραίτητο και το καλό…μαγείρεμα! Ο καλός... σεφ! Όλα κι όλα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.