Πέδρι: Ο νέος Ινιέστα (;) γεννιέται

Παναγιώτα Χαλκιά13 Νοεμβρίου 2020

Είναι ίσως η πιο λαμπρή προοπτική του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η τεχνική του ικανότητα, η ευφυΐα και το ταλέντο του τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Πέδρο Γκονθάλεθ Λόπεθ ή αλλιώς «Πέδρι» έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι το «Καμπ Νόου» θα υποκλιθεί μπροστά του μια μέρα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον έχουν βαφτίσει ως το νέο Ινιέστα. Εκείνος κλείνει τα αυτιά του και προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς ώστε να καταφέρει να φτάσει κάποια στιγμή τον Ισπανό, που είναι και το ίνδαλμα του. Έχει προσδοκίες, είναι παιδί χαμηλών τόνων και ταπεινό. 

Τα ρεκόρ στη Λας Πάλμας άνοιξαν την πόρτα της Μπαρτσελόνα

Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 2002 στο Τεγκέστε της Τενερίφης. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην τοπική ομάδα, εντάχθηκε στον αθλητικό σύλλογο Juventud Laguna και το 2018 η Λας Πάλμας χτύπησε την πόρτα του.

Εκεί αγωνίστηκε με την ομάδα Νέων αλλά γρήγορα οι ικανότητες του τον ανέβασαν στην πρώτη ομάδα. Κατέγραψε 37 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και επτά ασίστ πριν ταξιδέψει στη Βαρκελώνη. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής παίκτης της ομάδας (2833΄) τη σεζόν 19-20 ενώ έγινε ο νεότερος σκόρερ του συλλόγου όταν σκόραρε κόντρα στην Σπόρτινγκ Χιχόν όντας 16 ετών εννέα μηνώ και 23 ημερών.

Η Μπαρτσελόνα τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς φρόντισε να έρθει σε συμφωνία μαζί του. Ωστόσο, ο παίκτης έμεινε στη Λας Πάλμας για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και τον Αύγουστο ενσωματώθηκε στους Καταλανούς. Μετρά ήδη 10 συμμετοχές, δύο τέρματα και κάνει άπαντες να στάζουν μέλι. 

Έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Φερεντσβάρος, όπου πέρασε ως αλλαγή όχι μόνο κατάφερε να βρει δίχτυα σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα των Καταλανών αλλά έδειξε την ταπεινότητα και το ήθος του. Ήρθε στο γήπεδο με τα πράγματα του σε μια σακούλα του σούπερ μάρκετ και έφυγε με ταξί.

Το αγωνιστικό του προφίλ

Είναι ένας επιθετικός μέσος που περιπλανιέται στον αγωνιστικό χώρο. Είναι εκείνος ο παίκτης που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν και δεν περιμένει μια ουράνια δημιουργία. Το στυλ παιχνιδιού του είναι δυναμικό και πολύπλευρο. Έχει εξαιρετικές ικανότητες, συνέπεια και αυτοπεποίθηση που μπορούν να τον απογειώσουν.

Ο Ισπανός έχει έναν ελεύθερο ρόλο. Μπορεί να βρεθεί στα αριστερά, μετά στα δεξιά, να παίξει ως δεύτερος επιθετικός και έπειτα να συγκλίνει προς τον άξονα. Ένας δημιουργικός playmaker. Κινείται ανάμεσα στις γραμμές, μπορεί να γυρίσει αρκετά πίσω για να πάρει την μπάλα και να την προωθήσει. Δημιουργεί πολλές ευκαιρίες στην περιοχή.

Δουλεύει σκληρά καθημερινά και βελτιώνεται συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι η κάθετη πάσα. Μπορεί να μην την έχει τελειοποιήσει αλλά θα το πετύχει. Χρησιμοποιεί το χαμηλό κέντρο βάρους του, την απότομη αλλαγή κατεύθυνσης και το γρήγορο βηματισμό ώστε να αποφύγει τον αντίπαλο του. Γνωρίζει πως να κρατήσει τον έλεγχο της μπάλας. Διαβάζει το παιχνίδι και μπορεί να βρει τον κενό χώρο.

Είναι συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν ξεχνά ποτέ να καλύπτει τη θέση του και όταν μπορεί βοηθά και τους συμπαίκτες του. Δείχνει ωριμότητα και ξέρει πού και πότε πρέπει να ασκηθεί πίεση ώστε να κερδηθεί η μπάλα όταν χαθεί. Δυσκολεύεται στις εναέριες μονομαχίες αλλά δουλεύει για να μάθει το σωστό πάτημα που θα του δώσει το πλεονέκτημα.

Ο χώρος κίνησης του με και χωρίς την μπάλα:


Tips Πέδρι

Α) Προέρχεται από οικογένεια που λατρεύει την Μπαρτσελόνα. Ο παππούς του είχε ιδρύσει το Penya Barcelonista de Tenerife – Tequeste. Στο σπίτι του ακόμη και τα πιάτα του φαγητού έχουν το σήμα των Καταλανών.

Β) Το είδωλο του είναι ο Ινιέστα. Του αρέσει και ο Μίκαελ Λάουντρουπ καθώς ο πατέρας του τού έδειχνε βίντεο.

Γ) Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάνει ανεπιτυχή προσπάθεια να τον αποκτήσει.

Δ) Του αρέσει να παίζει μπάσκετ και βιντεοπαιχνίδια. Φυσικά, η Μπαρτσελόνα είναι η μόνη επιλογή και σε αυτά.

Έχει το ταλέντο, τις ικανότητες και τον ενθουσιασμό που μπορούν να σηκώσει τους φίλους της Μπαρτσελόνα από το καρεκλάκι τους και να τους κάνει να φωνάξουν ρυθμικά το όνομα του…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.