Πεχλιβανίδης: «Ομάδα πρότυπο οι Ακρίτες Συκεών»

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ιορδάνης Πεχλιβανίδης έχει «φάει» με το κουτάλι τα γήπεδα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Την τελευταία διετία βρίσκεται στους Ακρίτες Συκεών, με τους οποίους πέρσι πανηγύρισε την επιστροφή της ομάδας στην Α’ κατηγορία. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός μίλησε στη «Μ» για το πως βιώνει την κατάσταση με το λοκντάουν, την καλύτερη στιγμή του στην ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός από την αγωνιστική απραξία. Αναλυτικά τα όσα είπε:

 -Πως βιώνεις την κατάσταση με το λοκντάουν καθώς συμπληρώνονται τέσσερις μήνες χωρίς αθλητική δραστηριότητα; 

«Δύσκολη κατάσταση έως καθόλου ευχάριστη διότι η καθημερινότητά μας ελέγχεται και είμαστε αναγκασμένοι να στερούμαστε πράγματα που αγαπάμε. Οποιος αθλείται ξέρει ότι ο αθλητισμός είναι μέσω διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας και λόγος να βρεθούμε με φίλους-συμπαίκτες μας. Το τελευταίο είναι που μου λείπει περισσότερο απ’ όλα».

 -Πως βλέπεις την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;

 «Ευελπιστώ να είναι η ίδια και καλύτερη αλλά ξέρω πως θα είναι δύσκολη για τα σωματεία, ψυχολογικά και κυρίως οικονομικά, εκτός αν βοηθήσει η Ενωση και η Πολιτεία. Θεωρώ πως όλοι οι ερασιτέχνες θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε από τη μεριά μας ώστε σιγά σιγά να ορθοποδήσουν και να ξεκινήσουμε».

 -Τι σημαίνει για σένα το κεφάλαιο Ακρίτες Συκεών;

 «Οι Ακρίτες ύστερα από δύο χρόνια παραμονής θα έλεγα ότι είναι πρότυπο για πολλές ομάδες στον ερασιτεχνικό χώρο με όραμα. Oι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν για το καλύτερο με κάθε τρόπο. Υπάρχει πλάνο για το μέλλον και το αποδεικνύουν με την πρώτη ευκαιρία που τους δίνεται. Είναι μια όαση για όλους τους ερασιτέχνες και κυρίως για τους νεότερους διότι είναι ένα καλό σκαλοπάτι για να κάνουν το επόμενο βήμα».

 -Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης;

 «Ήταν το 2007-08, όταν ήμουν 19 χρόνων και έπαιξα τον πρώτο μου τελικό κυπέλλου στο Καυτατζόγλειο με τον ΠΑΟΔ και αντίπαλο τα Κουφάλια. 

Πέτυχα το πρώτο γκολ του αγώνα στον οποίο νικήσαμε με 4-1. Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα».

 -Τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αγωνιστική απραξία σε ερασιτέχνες αθλητές και αλλά και στους νέους;

 «Οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες για τους νεότερους που έχουν φιλοδοξίες για μεγαλύτερες κατηγορίες. Εχουν μείνει στάσιμοι και δεν μπορούν να βελτιωθούν χωρίς ανταγωνισμό και αγωνιστική δράση. 

Για τους μεγαλύτερους θα έλεγα ότι είναι ευκαιρία να αποδείξουμε πόσο αγαπάμε το ποδόσφαιρο και την άθληση διατηρώντας το σώμα μας σε καλή κατάσταση με οποιοδήποτε τρόπο ώστε όταν ξεκινήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Επίσης έτσι δίνουμε ένα έξτρα κίνητρο στους μικρότερους να προσπαθήσουν και αυτοί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.