Παυλίδης: «Έτσι πήγα στην Κίνα, δεν μπορούσα να πω όχι στην ηλικία που είμαι»

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2022

Ο προπονητής των τίτλων με τον Ολυμπιακό, με τελευταίο επίτευγμα την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup, Χάρης Παυλίδης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να πει το πολυπόθητο ναι και να αναλάβει τα ηνία της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών της Κίνας. 

«Λένε πως η ζωή ενός προπονητή είναι να είσαι έτοιμος με μία βαλίτσα για οπουδήποτε. Αυτό δεν ισχύει στο πόλο. Ήταν μία πρόταση οικονομική και στην ηλικία που είμαι δεν μπορούσα να πω όχι και τώρα ετοιμάζομαι για να αναλάβω τα ηνία της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών της Κίνας. 

Ήταν απρόσμενο για μένα γιατί στην Κίνα είχαν συμφωνήσει με άλλο προπονητή, αυτός δεν πήγε ποτέ, έγινε η πρόταση σε μένα και τελικά συμφώνησα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Δεν ήμουν 100% σίγουρος για το αν έπρεπε να πάω στη μέση της χρονιάς, αλλά είπα το ναι γιατί δεν ξέρω αν θα είχα άλλη ευκαιρία να το κάνω στο μέλλον. 

Άμεσα η ομάδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική, αλλά επειδή το Παρίσι είναι σε 2,5 χρόνια υπάρχει χρόνος για να βρεθεί εκεί. Πριν τα παιχνίδια μπάσκετ στην Κίνα, ο πρόεδρος πηγαίνει στα αποδυτήρια και αφήνει μια βαλίτσα με 100.000 ευρώ και λέει ότι όποιος πετύχει 20 πόντους και πάνω θα πάρει 10.000 ευρώ. Υπάρχουν τρομερές εγκαταστάσεις στην Κίνα, αλλά το επίπεδο είναι χαμηλό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η καθημερινή ρουτίνα. Αυτό πρέπει να ξεπεράσει. Πρέπει να βρεις μικρούς στόχους για να τους κατακτάς κάθε εβδομάδα, να έρχεται καινούργιο αίμα και η προπόνηση να είναι διαφορετική. Στον Ολυμπιακό ήμουν 15 χρόνια και άλλαζα συνεχώς γιατί θα βαριόμουν και εγώ και οι αθλητές μου. 

Πρέπει να δίνεις κίνητρο καθημερινά και να βάζεις στόχους. Εγώ έφυγα από τον Άρη για Ολυμπιακό το 1991. Τότε είχαν αρχίσει τα προβλήματα στο μπάσκετ του Άρη και έψαχναν από παντού για ρευστό. Καλύτερο συναίσθημα είναι να είσαι προπονητής. Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να είμαι στην Κίνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.