Πατσίκας: «Όπου έκοβες τον Μίκη, Ελλάδα θα έβρισκες»

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2021

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αποχαιρέτησε μέσω του Metropolis 95,5 τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Μιχαήλ Πατσίκας.

«Όπου έκοβες τον Μίκη, Ελλάδα θα έβρισκες. Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση του χαμού του. Δεν μπορώ να βλέπω αυτό τον ογκόλιθο μέσα στο φέρετρο. Ήξερα ότι δεν ήταν καλά τις τελευταίες μέρες. Την απώλειά του θα την καταλάβουμε τα επόμενα χρόνια. Ήμουν ο γενικός γραμματέας του κινήματος «ΣΠΙΘΑ» το 2010 για τα μνημόνια. Τελευταία μεγάλη συγκέντρωσή του ήταν στην Πλατεία Συντάγματος. Αν θέλουμε να τιμήσουμε τον Μίκη, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και πατριώτες. Ο Μίκης ήταν Έλληνας και πατριώτης».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Στειακάκης, πρόεδρος Εργοτέλη, μίλησε κι αυτός για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

«Επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος, η συναυλία του Θεοδωράκη πριν 51 χρόνια έγινε στο γήπεδο του Εργοτέλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ομάδα να μπει στο στόχαστρο της χούντας, η οποία απαγόρεψε δυο σωματεία να μετέχουν στην κατηγορία από την ίδια πόλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφανιστεί ο Εργοτέλης. Πλήρωσε το τίμημα, όμως επέστρεψε ο Εργοτέλης. Ο σύλλογος προς τιμήν του είχε διοργανώσει συναυλία πριν έντεκα χρόνια και είχε παραστεί και ο ίδιος εκεί. Ο Θεοδωράκης είχε αναφέρει ότι ο Εργοτέλης είναι μια ιδέα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.