Πατσιαβούρας: «Ο Άρης φέτος είχε την μεγαλύτερη διάρκεια, σοβαρός προπονητής ο Μάντζιος»

Metrosport Team12 Μαΐου 2021

Ο Νίκος Πατσιαβούρας, με ιστορία σε ΑΕΛ, Άρη και Παναθηναϊκό, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την έκβαση που είχε η φετινή σεζόν. «Ήμουν τυχερός γιατί έπαιξα σε τρεις καλές ομάδες της Ελλάδας, είμαι γεμάτος. Θα σας πω και μία ιστορία με τον Αλκέτα Παναγούλια. Έκλεινα 13 συμμετοχές και ήταν να πάρω κάτι λεφτά. Είπε, λοιπόν, στα αποδυτήρια «σήμερα θα κάνω κάτι που δεν θα έκανα ποτέ γιατί με πίεσαν. Έναν συμπαίκτη σας δεν πρέπει να τον βάλω. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ». Και έπαιξε κανονικά». 

Για τις διαφορές της εποχής του με την τωρινή περίοδο: «Εμείς πέσαμε σε καλές ομάδες, ζήσαμε το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Είχαμε άλλη αντιμετώπιση. Εδώ και μία δεκαετία δεν υπάρχει κάτι από τον κόσμο. Αν δεν παίξουν καλά οι ομάδες, δεν έχουν την πίεση ότι θα έρθει κάποιος να φωνάξει ή να κάνει άσχημη κριτική. 

Η κερκίδα βοηθάει πολύ, φωνάζει το όνομα της ομάδας σου, φωνάζει το δικό σου και παίρνεις θάρρος. Στα εκτός έδρας και να σε βρίζουν δεν σε πειράζει. Εμένα μου... άρεζε. Ο Μαλουμίδης, ο συμπαίκτης μου στην Λάρισα, έφευγε από το γήπεδο, ενώ ο Βαλαώρας έλεγε βρίστε με γιατί έτσι θα ξυπνήσω». 

Για την παρουσία του Άρη τόνισε: «Όταν πήγα στον Άρη κάναμε πολύ καλή χρονιά και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Πάντα αναγνωρίζω και σέβομαι αυτό που μου έδωσαν. Ο Άρης φέτος είχε την μεγαλύτερη διάρκεια. Σε διάρκεια μπορεί να ήταν καλύτερος και από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ φορμαρίστηκε τον τελευταίο μήνα. Εγώ θα πω μπράβο που κρατήσαν τόσο καλή εικόνα για τόσο καιρό. Εμένα ο Άρης μου άρεσε πολύ. Ήταν σταθερός». 

Για την δουλειά του Άκη Μάντζιου: «Είναι σοβαρός προπονητής. Απ' όπου έχει περάσει έχει αφήσει την σφραγίδα του. Και στην Λαμία έκανε καλή δουλειά και τώρα στον Άρη. Μπράβο του. Αυτοί που ψάχνουν για ξένους ας τα βλέπουν αυτά».

Για τον Παναθηναϊκό: «Δεν του αξίζει του Παναθηναϊκού αυτό. Είχε συνηθίσει σε άλλα... σαλόνια. Η φανέλα του είναι βαριά, αλλά περάσαν 10 χρόνια και δεν είναι πουθενά. Θα περάσουν άλλα πέντε και δεν θα είναι πουθενά. Πήγαν να κάνουν κάτι με τον Δώνη και το έκοψαν στη μέση. Το κόβεις μόνο για κάτι καλύτερο. Αλλιώς μην το κόβεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.