Πάτρα: Το σενάριο που αποκλείστηκε, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις με τα τρία νεκρά παιδιά

Metrosport Team30 Μαρτίου 2022

Αυτό που μένει για τα τελικά αποτελέσματα, είναι να γίνει μια εξέταση ως προς τη δοσολογία, ώστε να φανεί αν είναι στα θεραπευτικά όρια ή αν είναι σε όρια τοξικά. Δηλαδή, αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε να έχει επιφέρει θάνατο.

Δεν διαπιστώθηκε γονιδιακό πρόβλημα

Κατά τα λοιπά, τα αποτελέσματα της έρευνας του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας αποκλείουν γονιδιακό πρόβλημα.

Αρχικά ερευνήθηκε εάν υπάρχουν κληρονομικά προβλήματα και ορισμένα σύνδρομα καρδιολογικού τύπου, τα οποία εξετάστηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και δεν προέκυψε τίποτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε γονιδιακή έρευνα η οποία στάλθηκε στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Και αυτή δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με το MEGA.

Άρα, οι θάνατοι των παιδιών δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα. Oι ειδικοί εξετάζουν το παθολογικό πρόβλημα και βεβαίως, αν και εκεί δεν προκύψουν θετικές απαντήσεις, οι έρευνες θα κλίνουν προς την εγκληματική ενέργεια.

Τι αναφέρει φαρμακοποιός

Τους δικούς του φόβους εξέφρασε χθες ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας στο MEGA.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

πηγή: dikaiologitika

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.