Πάτρα: Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές την πληροφορία για εισπνοή τοξικού αερίου

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2022

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών διαψεύδουν τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα για εισπνοή τοξικού αερίου που οδήγησε την Τζωρτζίνα στο θάνατο.

Ειδικότερα, η πληροφορία ήταν ότι η νεκροψία, νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, της Τζωρτζίνας, δείχνει αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες, γεγονός που την οδήγησε στο θάνατο.

Λίγο μετά της 20:00 ήρθε και η επίσημη διάψευση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ. Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ»

Το μυστήριο παραμένει

Οι Αρχές επισημαίνουν ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών παραμένουν ανεξήγητοι, εξου και οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά, χωρίς ακόμη να μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Αφού οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενημερωθούν εκτενώς για όλα τα στοιχεία και με δεδομένο ότι αύριο ή την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, θα ανοίξουν τον πρώτο κύκλο των 25 προσώπων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση.

Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.