Πατουλίδου: «Ετσι φτάσαμε ως εδώ, το Παρίσι κάτι κάνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9»

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, ζήτησε προσοχή απ’ όλους για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν πάψαμε να ασχολούμαστε με τον κορωνοϊό. Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε στο πορτοκαλί και ίσως να κινδυνεύουμε. Ο κ. Χαρδαλιάς έρχεται αύριο και θα έχουμε σύσκεψη στις 19:00, να ακούσουμε τους ανθρώπους για να αποφύγουμε ότι χειρότερο. Βλέπετε θα άνοιγαν τα γήπεδα με ένα ποσοστό κόσμου, αλλά με απόφαση του Πρωθυπουργού κλείνουν. Βήμα - βήμα θα πάμε. Αναβολή των αγώνων έχουμε στην ΕΠΣΜ, προπονήσεις θα γίνονται; Προσπαθείς να περιορίσεις τις συνευρέσεις, αλλά δεν μπορείς να απαγορεύσεις τη ζωή. Να είμαστε προσεκτικοί».

Για το πώς φτάσαμε ως εδώ:

«Αν ένας έχει βρεθεί σε μια συναυλία του καλοκαιριού για παράδειγμα δεν θέλει πολύ. Σε 10 άτομα να το μεταδώσει, έχει άλλους 10 να το μεταδώσει. Εύκολα μεταδίδεται. Ανοίξαμε τα σχολεία. Να τα κλείσουμε; Να κλείσουμε τα μαγαζιά; Θα σωθούμε από τον ιό και θα φύγουμε από την οικονομική ανέχεια. Μπορεί κατά περιοχές να απαγορευθεί η μετακίνηση, αλλά για πόσο καιρό; Το Παρίσι που ήταν φουλ απαγορεύοντας την κίνηση μετά τις 9, κάτι πάει να κάνει. Να είμαστε προσεκτικοί. Την καθαριότητα, τη μάσκα… Να προσέξουμε πως θα κινηθούμε και ίσως έτσι μόνο αποφύγουμε τη διάδοση του ιού. Η χώρα ήταν υπόδειγμα και φτάσαμε σε άλλους αριθμούς. Κάτι χάσαμε στη διαδρομή. Ίσως την εμπιστοσύνη στα μέτρα. Με ζορίζει πολύ πόσο θα αντέξουμε την ψυχική κατάρρευση. Πρέπει να κρατήσουμε και ψυχικά την ακμαιότητά μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.