Πάτησε στην κορυφή η Άρσεναλ με το διπλό επί της Μπράιτον

Metrosport Team06 Απριλίου 2024

Η Άρσεναλ πέρασε άνετα από Amex Stadium, επικρατώντας με 3-0 της Μπράιτον. Πλέον, βρίσκεται στην κορυφή περιμένοντας το ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, έχοντας τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ωστόσο βρήκαν τη λύση από την άσπρη βούλα. Ο Ζεσούς κέρδισε πέναλτι στη γωνία της περιοχής σε μαρκάρισμα του Μπαλέμπα και ο Σακά ευστόχησε στο 33ο λεπτό.

Η Μπράιτον προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και είχε την ευκαιρία της με το σουτ του Ενσίσο από τη γωνία της περιοχής, αλλά ο Ράγια με μεγάλη επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα συνέχισαν σε αυτό το μοτίβο και βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Ζορζίνιο με ωραία ενέργεια και γύρισμα βρήκε τον Χάβερτς, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Το τρίτο γκολ ήρθε από τον Τροσάρ στο 86ο λεπτό, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μπράιτον και με υπέροχο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Βερμπρούγκεν, Λάμπτι, Φαν Χέκε, Ντανκ, Εστουπινιάν, Μπαλέμπα, Μόντερ, Ενσίσο, Αντίγκρα, Γκρος, Γουέλμπεκ. Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο, Έντεγκαρντ, Ράις, Ζορζίνιο, Ζεσούς, Σακά, Χάβερτς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.