Θρίαμβος με 4-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ που προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στα ημιτελικά του FA Cup.
Οι δυο ομάδες μπήκαν επιθετικά στο παιχνίδι και οι «κόκκινοι» στο 14ο λεπτό έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία όταν ο Σαλάχ άντεξε στην πίεση, βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή αλλά ο Κουσάνοφ έβαλε σωτήριο μπλοκ την ώρα του σουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των «πολιτών» να απειλήσουν την αντίπαλη εστία όταν ο Τσερκί έκανε το πλασέ μετά από κακό μαρκάρισμα του Κέρκες, όμως ο Μαμαρντασβίλι τον νίκησε με τα πόδια κρατώντας το μηδέν.
Αμφότεροι οι δυο αντίπαλοι προσπάθησαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 27΄ Εκιτικέ έκανε με τη μια το βολέ μέσα από την περιοχή αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού σημάδεψε ψηλά. Επτά λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου του αγώνα η Σίτι κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Φαν Ντάικ στον Ο΄Ράιλι. Ο Χάαλντ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Λίβερπουλ έδειξε να επηρεάζεται και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου είδε τη Σίτι να διπλασιάζει τα τέρματα της και πάλι με τον Χάαλαντ, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος τον Κονατέ στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Τα δεδομένα έγιναν χειρότερα για τη Λίβερπουλ καθώς πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι «πολίτες» κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτη φορά. Συγκεκριμένα, στο 50ο λεπτό ο Τσερκί έκανε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας για τον Σεμένιο, ο οποίος νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μαμαρντασβίλι με υπέροχη λόμπα γράφοντας το 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ απείλησε με τον Σαλάχ αλλά ο Τράφορντ με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε την πορεία της μπάλας. Στο 57' οι «πολίτες» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο καθώς ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0 όταν μετά από υπέροχη ανάπτυξη, ο Ο΄Ράιλι έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Χάαλαντ ο οποίος σκόραρε σε κενό τέρμα με τη... βοήθεια του δοκαριού γράφοντας το τελικό 4-0. Η Λίβερπουλ προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να βρει το γκολ της τιμής αλλά κάθε της προσπάθεια ναύαγησε.