Πατέρας νεκρού εργάτη στο Κατάρ: «Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα»

Metrosport Team24 Απριλίου 2022

Τα όσα συμβαίνουν στο Κατάρ, από τότε που ανέλαβε τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022, είναι γνωστά με χιλιάδες εργάτες να έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κατασκευή των γηπέδων, με τη FIFA να κλείνει τα μάτια.

Ο πατέρας ενός νεκρού εργάτη αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως, παρουσιάζοντας τις τραγικές συνθήκες που βίωνε ο γιος του. Ο Σαντζίμπ Ράγια είναι ένας από τους νεκρούς εργάτες στο Κατάρ σε ηλικία μόλις 28 ετών.

«Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα. Μόχθησε δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα σε 40 βαθμούς Κελσίου ως κατασκευαστής δρόμων.

Είναι προσβολή για τη μνήμη του γιου μου και άλλων μεταναστών, αυτό το γήπεδο χτίστηκε στο αίμα και τον ιδρώτα των μεταναστών εργατών. Ήμασταν φτωχοί πριν φύγει, τώρα έχουμε καταστραφεί. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για το θάνατο του γιου μου», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 28χρονου.

Και ο θείος του τόνισε: «Είναι νεκρός. Θα πληρώσει η FIFA αποζημίωση; δεν νομίζω. Έχουν αίμα στα χέρια τους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους παίκτες της Αγγλίας ότι η κυβέρνηση του Κατάρ εκμεταλλεύτηκε φθηνό εργατικό δυναμικό από το Νεπάλ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες. Είμαι θυμωμένος, αλλά τι μπορώ να κάνω από εδώ;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.