Πάτερ Πορφύριος Γκόλαντας για την κλοπή των σημαιών του ΠΑΟΚ στα Τέμπη: «Δυστυχώς υπάρχουν άρρωστοι στο μυαλό»

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», φιλοξενήθηκε ο Πάτερ Πορφύριος Γκόλαντας.

Ο Πάτερ Γκόλαντας, αναφέρθηκε στο περιστατικό που έλαβε χώρα στο μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στα Τέμπη, με αγνώστους να έχουν κλέψει τις σημαίες του Δικεφάλου. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον «αέρα» του Metropolis 95,5:

«Δυστυχώς, είναι σε τέτοιο σημείο το μνημείο που είναι ακριβώς δίπλα από την Εγνατία Οδό, είναι και η παλιά εθνική οδός δίπλα της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει, εύκολη πρόσβαση πλέον. Έτυχε κατά διαστήματα, να έχει ξανά συμβεί παρόμοιο περιστατικό, τότε βέβαια τις είχαν καταστρέψει τις σημαίες, τώρα τις πήραν. Ανέβηκαν ψηλά στο κοντάρι και τις έβγαλαν προσεκτικά και τις πήραν.»

Πότε σας ενημέρωσαν;

«Είχα να περάσω από το μνημείο τέσσερις μέρες, όταν είχα περάσει οι σημαίες βρισκόταν στις θέσεις τους. Σήμερα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για την κλοπή και ότι μάλλον λείπουν οι σημαίες από τους ιστούς. Περνάνε τόσοι άνθρωποι από εκεί πέρα και δυστυχώς περνούν από εκεί και οι κακοί φίλαθλοι».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Το ποδόσφαιρο είναι τόσο όμορφο σαν άθλημα που ικανοποιείσαι όταν το βλέπεις. Είδαμε και τώρα τελευταία, τα παιχνίδια στην Ευρώπη με την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων, βλέπουμε πολύ καλές ατμόσφαιρες στα γήπεδα. Μας αρέσει να βλέπουμε τέτοια παιχνίδια, το ευχαριστιόμαστε. Ακόμα και το Ελληνικό πρωτάθλημα, έχει βελτιωθεί αρκετά στην οικειότητα. Δυστυχώς, όμως υπάρχουν και άρρωστοι στο μυαλό. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένα ιερό σημείο, ένα σημείο που χάθηκαν έξι ζωές από ανθρώπους. Όποιος περνά από αυτό το σημείο, να αφήνει ένα λουλουδάκι.

Η επαφή με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ:

«Έχω ενημερώσει τους οπαδούς του συνδέσμου από τον Εύοσμο, ξέρουν ότι λείπουν οι σημαίες. Τώρα δεν γνωρίζω, αν μπορούν να μου στείλουν κάποιες σημαίες από την μπουτίκ του ΠΑΟΚ ή από τον σύνδεσμο. Είναι κάποια παιδιά που έρχονται και προσέχουν το σημείο, κουρεύουν το γρασίδι. »

Για τις γέφυρες στην σήραγγα των Τεμπών: 

«Εγώ έγινα σε μεγάλη ηλικία παπάς, συγκεκριμένα στα 48, δούλευα σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, στην περιοχή μας το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 2008, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να δώσουμε κάποια ονόματα στις σήραγγες και τους είχαμε αναφέρει να δώσουν τα ονομάτων των φίλων του ΠΑΟΚ, αλλά εν τέλει δώσανε κάποια διαφορετικά ονόματα. Τα θεμέλια αυτής της γέφυρας βρίσκονται στον χώρο, που χύθηκε το αίμα των παιδιών. «Αετόπουλα» θα ονομαζόταν η γέφυρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.