Πάτερ Χρήστος: «Ο Βιεϊρίνια είναι κεφάλαιο και για τον ΠΑΟΚ και την κοινωνία» - Τι είπε για τη δολοφονία του Άλκη

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2023

Ο Πάτερ Χρήστος μίλησε στο Metropolis 95.5 για το μνημόσυνο του Παναγιώτη Κατσούρη και έστειλε μηνύματα στην κοινωνία με αφορμή την δολοφονία του Άλκη. 

«Αν δεν τα βγάλουμε αυτά από την κοινωνία, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας γι' αυτά που θα συμβούν. Το να χάνει μία οικογένεια το παιδί της για ένα τόσο ηλίθιο λόγο, όπως το ποια ομάδα υποστηρίζει, είναι τραγικό. Φτάνει πια, η κοινωνία κάτι πρέπει να κάνει. Δεν μπορεί για το ποδόσφαιρο να θυσιάζεται κόσμος. 

Φτάσαμε εδώ γιατί κάποιοι νομίζουν ότι έτσι γίνονται νταήδες, δεν δίνουμε σωστές αρχές. Πρέπει να έχουμε άλλα κίνητρα για να αναδειχθούμε στην κοινωνία. Στο λεωφορείο, πριν μερικές ημέρες, χτυπούσαν έναν 20 άτομα. Αυτό είναι μαγκια; Εύχομαι καρδιά καλή και μυαλό πολύ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στο μνημόσυνο του Παναγιώτη Κατσούρη:

«Ήταν στο μνημόσυνο ο Αγγελος Αναστασιάδης και μας είπε τι είχε συμβεί. Οδηγούσε κουρασμένος. Πρέπει να εκπαιδευτούμε στο τι σημαίνει παιδεία για να είμαστε ωραίοι. Ήταν ο Βιεϊρίνια, ο Τσαούσης και ο Λύρατζης, ιδιαίτερα τον Αντρέ τον νιώθω φίλο μου. Ο Αντρέ είναι για τον ΠΑΟΚ πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Και για την κοινωνία και για την ομάδα. Βγάζει υπέροχη συμπεριφορά, πραγματικό μεγαλείο. 

Όταν είχε χτυπήσει στην Λάρισα κάθε απόγευμα πηγαίναμε με τα παιδιά μου και του κάναμε παρέα. Τον αγαπάω, τον λατρεύω. Ενώ πήγε στην Μπουντεσλίγκα, γύρισε ξανά και παίζει τον ρόλο του πάρα πολύ καλά. Μακάρι από εδώ και πέρα να βρει έναν νέο ρόλο, γιατί τον χρειαζόμαστε εδώ. Περιμένει προτάσεις για να μείνει στον σύλλογο. Όταν έχεις καλό αρχηγό η ομάδα πάει τέλεια. Οταν δεν έχεις αρχηγό η ομάδα χάνεται. Δεν μπορούν να τον παίξουν όλοι αυτό τον ρόλο.

Γιατί σαν εθνική χάναμε από τα Ν. Φερόε; Πιο παλιά είχαμε Ζαγοράκη και Καραγκούνη για αρχηγούς, μετά δεν είχαμε τέτοιες προσωπικότητες. Θέλει δουλειά, μέχρι και οι τεράστιοι παγκοσμίως παίκτες δεν φτιάχτηκαν αραχτοί, εργάστηκαν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.