Πατάς γερά, πετάς ψηλά! Το «ταξίδι» έχει ξεκινήσει!

Δημήτρης Μπούζας21 Ιουλίου 2022

Από την Σόφια ξεκινά ο δικέφαλος με τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τη νέα αγωνιστική χρονιά. Σήμερα το βράδυ αντιμετωπίζει τη Λέφσκι, έχοντας στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του διασφαλίζει μια πρόκριση και θα του ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσει διακρίσεις, οι οποίες είναι σε θέση να τον ανεβάσουν ψηλότερα. Ένα σκαλί παραπάνω. 

Συγχρόνως και θα τον διατηρήσουν στον πίνακα των ισχυρών. Η περσινή πορεία στο Europa Conference League χαρακτηρίζεται - και είναι – ικανοποιητική. Παρά τα όσα και τόσα προβλήματα που προκάλεσαν οι απερισκεψίες συγκεκριμένων άσχετων και ανίκανων, η ομάδα κατάφερε να συμπεριληφθεί στην οκτάδα, χάνοντας σε λεπτομέρειες και στην τελευταία μάχη την υψηλότατη αναρρίχηση, μπαίνοντας στους τέσσερις της διοργάνωσης!

 Τις προαναφερόμενες απερισκεψίες βέβαια τις πλήρωσε στο πρωτάθλημα, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο δράσης σε μια ομάδα που δεν βλεπόταν. Κακά τα ψέμματα, αλλά ο περσινός Ολυμπιακός ήταν για τα μπάζα. Τις πλήρωσε αγωνιστικά με ταπεινωτικές ήττες. Το ίδιο σκληρό αντίτιμο πλήρωσε και για το κύπελλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το χτύπημα ήταν εξωαγωνιστικό. 

Τον έστησε στον τοίχο ο αποπεμφθής Εγγλέζος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, επιλέγοντας διαιτητή «στα μέτρα» και «στις επιθυμίες» ενός διδύμου, που συνασπίστηκε παρασκηνιακά και πέτυχε άνετα την εκτέλεση των βορειοελλαδιτών. Ο Ματέου Λαόθ ικανοποίησε γούστα, στερώντας έναν τίτλο από τον ΠΑΟΚ. Η περίπτωση έμοιαζε σαν ένα ακριβό δώρο που δόθηκε μετά από έναν γάμο, ο οποίος ευλογήθηκε βασικά από το λιμάνι. Η σφαγή προαποφασισμένη. Περασμένα - ξεχασμένα θα μου πείτε. 

Η απάντηση μου; Ούτε περασμένα, ούτε ξεχασμένα. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι του μεγέθους και του αξιακού κώδικα των παραρτημάτων που στήνονται και υποκλίνονται, υποβάλλοντας τακτικά τα σέβη τους, σε όσους χαλίφηδες διαφεντεύουν και καταδυναστεύουν τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό θα πρέπει επιτέλους να το ενστερνιστούν όσοι εκπροσωπούν αυτό το πολύ μεγάλο κλαμπ, το οποίο στηρίζει με πάθος ένας περήφανος και μεγάλος λαός. 

Είναι αλήθεια ότι σε πολλά κείμενα μου (όπως και το σημερινό) χωρίς να το θέλω παρασύρομαι και επαναλαμβάνω κουραστικά κάποια πράγματα που πιστεύω βαθιά ότι δεν θα πρέπει να ξεχνιούνται. Οχι γιατί είναι πολύ σημαντικά μόνο, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί η υπενθύμιση τους τσαλακώνει το θράσος όλων αυτών των υποκριτών που θεωρούν λωτοφάγους όλους τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους. Πάμε όμως στα «τρέχοντα» και «ζέοντα»: Το βράδυ ο ΠΑΟΚ ξεκινά το...ταξίδι του. Οι οπαδοί του ονειρεύονται και ο κόουτς προειδοποιεί: «Πατάς γερά, πετάς ψηλά».

ΥΓ: Το τελευταίο ρεπορτάζ από την Βουλγαρία επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό τη χθεσινή μας προειδοποίηση. Η Λέφσκι δεν θα είναι η ομάδα που μας παρουσίασαν κάποιοι βιαστικοί μετά την κλήρωση. Άνθρωποι που έχουν γνώση και εικόνα όσο ελάχιστοι, όπως προπονητές και παίκτες που δούλεψαν στην Ελλάδα (επί παραδείγματι Αλεξάντροφ και Βούρτσεφ) συμφωνούν και καταλήγουν στο ότι η σημερινή Λέφσκι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.