Πατάει γκάζι για τ' αστέρια o ΠΑΟΚ

Γιώργος Ζαΐρης31 Αυγούστου 2020

«Συνήθως κληρωνόμαστε με τον πιο δυνατό αντίπαλο, αλλά εσείς ποιον διαλέγετε;», ήταν το σχόλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανάρτηση που έκανε στο twitter για να ζητήσει από τους οπαδούς της ομάδας να διαλέξουν ποιον από τους τρεις πιθανούς αντιπάλους (Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου ή Γάνδη) θέλουν να βρεθεί στον δρόμο του Δικεφάλου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.  

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα δεδομένα στα φετινά προκριματικά, σε συνδυασμό με την ελπιδοφόρα εικόνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Μπεσίκτας, δημιουργούν την πεποίθηση ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της ομάδας και να πετύχει την πολυπόθητη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης την οποία κυνηγά με μανία από το 2004.  

Ακριβώς γι' αυτό και τις τελευταίες μέρες στα γραφεία της Τούμπας επικράτησε η σκέψη της αναμονής μέχρι την κλήρωση σήμερα στις 13.00 στη Νιόν που θα ξεκαθαρίσει ποιος είναι ολόκληρος ο υπόλοιπος δρόμος του ΠΑΟΚ μέχρι τους ομίλους και στην συνέχεια να συνεχιστούν οι κινήσεις σχεδιασμού της ομάδας. Από την τηλε-κλήρωση (γι αυτό δεν θα παραστούν και εκπρόσωποι ομάδων) θα καθοριστεί συν τοις άλλοις και ο αντίπαλος στα πλέι οφ σε περίπτωση πρόκρισης. 

Ο ΠΑΟΚ σήμερα θα είναι στους αδύναμους μαζί με Ραπίντ Βιέννης και Αλκμααρ και απέναντί τους θα έχουν τις Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη. Με δεδομένο ότι αύριο, πριν δηλαδή τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού, θα διεξαχθεί και η κλήρωση για τα πλέι οφ, για τον Δικέφαλο είναι πολύ απλά τα πράγματα:  

-Αν κληρωθεί με την Μπενφίκα, αυτό αυτόματα θα σημαίνει ότι σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει μετά την Κράσνονταρ σε διπλά ματς. Κι αυτό γιατί, το άλλο ζευγάρι αγώνων που περιλαμβάνει ισχυρό των πλέι οφ, δεν μπορεί να διασταυρωθεί μερωσική ομάδα, αφού περιλαμβάνει την Ντιναμό Κιέβου και ο αστερίσκος της UEFA είναιότι δεν θα παίξουν μεταξύ τους ομάδες από τις δύο χώρες.  

-Με την ίδια λογική, αν κληρωθεί με την Ντιναμό, τότε στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι της Γάνδης, ενώ αν βρεθεί η βελγική ομάδα στον δρόμο του τότε θα συμβεί το αντίστροφο και στα πλέι οφ θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού της Ντιναμό Κιέβου.  

Γάνδη, Ντιναμό Κιέβου και Μπενφίκα κατά σειρά  

Το σημαντικό είναι ότι από σήμερα ο ΠΑΟΚ θα έχει μπροστά του όλα τα βήματα που πρέπει να κάνει μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και άρα μπορεί να προετοιμαστεί σωστά. Και το κάνει ήδη.  

Οι συνεργάτες του Αμπέλ Φερέιρα έχουν ήδη κάνει μία πρώτη ανάλυση των Μπεφνίκα, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδης, έχουν μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού και τα ρόστερ τους και από σήμερα θα εστιάσουν στον αντίπαλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την πρώτη ανάγνωση δυναμικότητας, υπάρχει ξεκάθαρη ιεράρχηση επιθυμιών. Στην κορυφή της λίστας είναι η Γάνδη, ακολουθεί η Ντιναμό Κιέβου και τελευταία είναι η Μπενφίκα που μοιάζει να είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος.  

Η κλήρωση δίνει το «ΟΚ» για τις επόμενες κινήσεις στα μεταγραφικά  

Φυσικά, η αγωνιστική προετοιμασία από εδώ και στο εξής θα είναι στοχευμένη σε μεγάλο βαθμό πάνω στον επόμενο ευρωπαϊκό αντίπαλο και το ίδιο θα συμβεί και στα μεταγραφικά. Είναι δεδομένο ότι η παύση των τελευταίων ημερών οφείλειται και στην αναμονή για την γνωστοποίηση του επόμενου αντιπάλου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.  

Ωστόσο, ο βασικός κανόνας είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια εξορθολογισμού του μπατζετ και για να προβεί σε μεταγραφές παράλληλα θα πρέπει να προωθεί και τις αποχωρήσεις.  

Σε πρώτο πλάνο φαίνεται να είναι η περίπτωση απόκτησης τερματοφύλακα σε συνδυασμό με πώληση του Πασχαλάκη, με δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλοι δύο τερματοφύλακες (Ζίβκοβιτς και Ρέι) που δεν κάνουν τον ΠΑΟΚ να αισθάνεται γυμνός αν φύγει εδώ και τώρα ο Έλληνας διεθνής και μέχρι να αποκτηθεί και να προσαρμοστεί νέος γκολκίπερ. Παράλληλα χαφ, εξτρέμ, επιθετικός, αλλά και ενδεχόμενες κινήσεις στις θέσεις των μπακ είναι πάντα στο προσκήνιο σε συνάρτηση πάντα και με πιθανές πωλήσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.