Πασσαλής: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Άρης δεν βρήκε ένα καλό φορ, πρέπει να στηριχθεί ο Μάντζιος»

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2021

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την, μέχρι τώρα, πορεία των «κίτρινων» στο πρωτάθλημα, το πρόβλημα στην επίθεση και τον Άκη Μάντζιο.

Αναλυτικά όσα είπε

Για το αν υπάρχει πίεση στον Άρη: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πίεση στους ποδοσφαιριστές αλλά ένα παίκτης που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να μάθει να ανταποκρίνεται σε αυτή. Για εμένα δεν αποτελεί η πίεση έναν παράγοντα τόσο ανασταλτικό ώστε να μην μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη να τον ξεπεράσουν. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες.

Είναι σημαντικό οι παίκτες να είναι γαλουχημένοι σε πορεία πρωταθλητισμού. Οι περισσότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν στον Άρη και αγωνίζονται, δεν είναι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από χαμηλότερες κατηγορίες, είναι παίκτες οι οποίοι έχουν παραστάσεις. Δεν είναι πίεση λόγος για ένα παίκτη να μην μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα μέσα στο γήπεδο».

Για την εικόνα του Άρη μέχρι σήμερα: «Έχω δει ένα μπέρδεμα. Το οποίο ξεκίνησε με τους αρκετούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν, Την προσπάθεια του κ.Μάντζιου να ενσωματώσει αρκετούς από αυτούς και να τους εντάξει στην ενδεκάδα. Και οι διακοπές που δεν βοηθάνε ούτε τον Άρη αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες να βρουν ρυθμό.

Οι συνεχόμενες διακοπές δεν βοηθάνε την ομάδα να βρει συνοχή και να αποκτήσει έναν αγωνιστικό ρυθμό, αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, θεωρώ πως χθες (18/10) η Λαμία δεν ήταν σε καλή κατάσταση, είδα και τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να γλιστράνε. Αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Άρης είναι η αμυντική συνοχή αλλά επιθετικά υπάρχουν θέματα.

Κατά γενική ομολογία ο Άρης κάνει καλές μεταγραφές, δεν μπορώ, όμως, να καταλάβω πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει βρει ένα καλό φορ. Ο Καμαρά είναι περιφεριακός, ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο Καμαρά δεν έιναι φορ. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, φιλότιμος, θα παλέψει για την ομάδα, αλλά δεν είναι ο παίκτης που παίζει μέσα στην περιοχή. Να απασχολήσει τους κεντρικούς αμυντικούς, να δώσει βάθος στην ομάδα. Μου προξενεί τεράστια απορία, ότι ο Άρης παίρνει καλούς ποδοσφαιριστές. Πάντα είχε καλούς παίκτες επιθετικά ο Άρης. 

Δεν αποτελεί μομφή αυτό που λέω, οι άνθρωποι που φέρνουν τις μεταγραφές κάνουν εξαιρετική δουλεία αλλά ένας επιθετικός θα είχε αλλάξει την εικόνα της ομάδας και ίσως είχαν διαφορετική εξέλιξη τα παιχνίδια του. Αυτό το έλεγα και πέρυσι με τον Μάνο, οποίος έχει προσφέρει παρά πολλά στον Άρη, αλλά δεν είναι ο καθαρός ο φορ. 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η περσινή χημεία, έχουν χαθεί οι αυτοματισμοί που έβγαζε η ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Θυμάμαι πέρυσι και η ομάδα αναπτυσσόταν με τέτοιον τρόπο ώστε να φθάνει μέσα στην περιοχή και να λες: "Πως έγινε αυτό;"

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Το άλλο θέμα είναι ότι θέλει ένα παίκτη περιοχής. Γιατί με έναν παίκτη ως κολόνα στην περιοχή, να είστε σίγουροι ότι και ο Καμαρά θα είναι καλύτερος. Ο Καμρά μπορεί να παίξει περιφεριακός. έχει πολλούς ποδοσφαιριστές ο Άρης στην επίθεση.

Καμία φορά και οι πολλές επιλογές δημιουργούν προβλήματα. Γιατί, όταν ένας ποδοσφαιριστής κάθεται έξω και δεν έχει μάθει να μένει έξω, είναι ότι χειρότερο στα αποδυτήρια. Για να πετύχει μια ομάδα θα πρέπει όλι να είναι ταγμένοι σε έναν στόχο, να βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα».

Για την αμφισβήτηση που βιώνει ο Άκης Μάντζιος: «Είναι τεράστιο λάθος να ανοίξει μια συζήτηση για τον προπονητή του Άρη. Ο κ.Μάντζιος πέρυσι ήταν καλός και φέτος δεν είναι; Πρέπει να στηριχθεί ο Άκης Μάντζιος, είναι καλός προπονητής και έξυπνος θα της βρει τις ισορροπίες της ομάδας. Γνωρίζει από τα αποδυτήρια μιας ομάδας και ως προπονητής και ως παίκτης. Φέτος είναι δυσκολότερη η θέση του με τόσους καλούς ποδοσφαιριστές και πως θα τους εντάξει στην ομάδα,Δεν έχει και μεγάλο αριθμό αγώνων ο Άρης ώστε να τους αλλάζει και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και για να έχει, δεν θα πρέπει να μην υπάρχουν συζητήσεις για το μέλλον του».

Για την χθεσινή εμφάνιση του Ματίγια: «Μου φάνηκε όπως ήταν φυσιολογικό να φανεί, έχοντας ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, δεν τον βοηθούσε και το γήπεδο να προωθήσει το παιχνίδι, δεν ανέλαβε και τα στημένα. Ο Ματίγια δεν ήταν καλός αλλά ήταν φυσιολογικό να μην ήταν. Δεν ήταν και ο μοναδικός που δεν ήταν καλός στο παιχνίδι του Άρη με τη Λαμία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.