Πασσαλής: «Ορθές οι αλλαγές του Ένινγκ, δίκαιη η αποβολή του Ματίγια»

Metrosport Team06 Μαρτίου 2020

O Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ αλλά πέτυχε το γκολ που ήθελε στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Ο παλαίμαχος άσος, Πέτρος Πασσαλής, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστήριξε ότι η καθυστέρηση του διαιτητή να βγει στον αγωνιστικό χώρο δείχνει ότι ήθελε να διακόψει το παιχνίδι ενώ τόνισε ότι ήταν ορθή απόφαση η αποβολή του Ματίγια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ: «Σίγουρα δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός ο Άρης. Στάθηκε τυχερός στο δοκάρι του Αραούχο. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με ένα πολύ όμορφο τέρμα. Ο Άρης ισοφάρισε με ένα πέναλτι που ήταν. Η αποβολή του Ματίγια άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Άρης κλείστηκε και δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Δεν είναι τέτοια ομάδα. Είναι μια επιθετική ομάδα. Στο τέλος του αγώνα ο Άρης έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης καθώς μπορεί να πάρει μια νίκη με καθαρό σκορ στην έδρα του».

Για τις αλλαγές του Ένινγκ: «Η αλλαγή του Φετφατζίδη έγινε γιατί ο Γκάμα και ο Λάρσον είναι πιο συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Φετφατζίδης δίνει ποιότητα αλλά δεν έχεις την πολυτέλεια να έχεις έναν παίκτη που συνεισφέρει λιγότερο αμυντικά. Εάν ήταν 11 εναντίον 11 θα καλυπτόταν καλύτερα. Η αλλαγή του Λάρσον είχε τη λογική αυτή. Ο Ιντέγε δεν συνεισφέρει στο επιθετικό κομμάτι όσο περίμεναν πολλοί αλλά είναι μπελάς για τους αμυντικούς. Θεωρώ ότι έδωσε σωστά βαρύτητα ο Ένινγκ να κρατήσει το σκορ».

Για το αν περίμενε το παιχνίδι να διακοπεί: «Το ότι έκανε 25 λεπτά ο διαιτητής να βγει στο γήπεδο σημαίνει ότι είχε την πρόθεση να διακόψει το παιχνίδι. Για το τι μεσολάβησε για να ξεκινήσει δεν το γνωρίζω. Το ότι έκανε 25 λεπτά για να βγει κάτι σημαίνει. Είναι άσχημο να υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα η νίκη και η ήττα. Αφού δεχόμαστε τα λάθη των προπονητών γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε τα λάθη των διαιτητών ως μέρος του αγώνα; Θεωρώ ότι η αποβολή του Ματίγια ήταν δίκαιη. Ο τρόπος που πηγαίνει είναι επικίνδυνο. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε λιγότερη βαρύτητα σε ότι γίνονται εκτός αγωνιστικού χώρου και να γίνουν πρωταγωνιστές οι ποδοσφαιριστές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.