Πασσαλής για Βιεϊρίνια, Πέλκα και Άρη

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Πασσαλής.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για το αντίο του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, τη μεταγραφή του Πέλκα στη Φενέρμπαχτσε και την κατάσταση στον Άρη.

Μεταξύ άλλων ο Πέτρος Πασσαλής δήλωσε:

Για τον Βιεϊρίνια και την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις. Από μικρός μαθαίνεις στη ζωή του ποδοσφαιρικού και είναι δύσκολο να πεις αλλάζω τη ζωή μου και των υπολοίπων ανθρώπων που έχω γύρω μου. Δεν μπορώ να πω ότι έδωσα εσωτερική μάχη γιατί είχα πολλούς τραυματισμούς στο τέλος της καριέρας μου. Ήμουν και στις ακαδημίες του Άρη όταν σταμάτησα. Έκανα τρεις χιαστούς στον Άρη, στερήθηκα 2 χρονιά ποδόσφαιρο, δεν μπορούσα παραπάνω. Το σώμα δεν αντέχει τις καταπονήσεις, είναι πολύ μεγάλες. Όταν χαλάει κάτι δεν ξαναφτιάχνει όπως ήταν όταν γεννήθηκες».

Για τον Πέλκα: «Τον Πέλκα τον ξέρω από μικρό παιδί. Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ του φέρθηκε πολύ καλά αλλά τελευταία έγινε το εξιλαστήριο θύμα. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η συμπεριφορά απέναντι του. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ότι είναι Έλληνας αλλά ήταν τελείως άδικο αυτό που συνέβαινε. Ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ και θα έπρεπε να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση σε σχέση με τους άλλους ποδοσφαιριστές. Αυτό που έβλεπα ήταν ότι δεν είχε εξέλιξη στο παιχνίδι του. Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε να πάει στη Φενέρμπαχτσε γιατί έχασε στοιχεία από το παιχνίδι του. Όταν ξεκινάς από το μηδέν μαζί με 700-800 ποδοσφαιριστές και φτάνεις να γίνεσαι αρχηγός περιμένεις μια διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν μπορεί σε μια στιγμή να πηγαίνουν όλα στον Καιάδα και να γίνεται το μαύρο πρόβατο. Βγαίνουν παίκτες και σε άλλες ομάδες. Όλα αυτά τα παιδιά θα αποτελέσουν τη βάση με την οποία η Εθνική θα προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό. Αν αυτό δεν γίνει, το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα έχει μέλλον. Πρέπει να τους δίνουμε εμπιστοσύνη, να το καταλάβει ο παίκτης ότι τον εμπιστεύονται».

Για τον Άρη και το μεγάλο του ρόστερ: «Ο Άρης παρουσιάζεται καλύτερος με τον χρόνο. Όσον αφορά το οργανωτικό, δεν υπάρχει λογική. Όταν ξεκινάς με προγραμματισμό για 20-25 ποδοσφαιριστές και 5 νέους και καταλήγεις με 31, υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω πώς ο Άρης θα στηρίξει τους νεαρούς. Αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του Άρη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.