Πασσαλής: «Δεν είναι δεδομένη η είσοδος του Άρη στα play-off»

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2022

Ο παλαίμαχος παίκτη του Άρη, Πέτρος Πασσαλής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για το δύσκολο "σταυροδρόμι" που βρίσκονται οι "κίτρινοι" και οι σταθερές που δεν έχει η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη διαιτησία δήλωσε: «Όταν καθόμαστε και ασχολούμαστε με το αν ένα σφύριγμα ήταν σωστό ή όχι μια ολόκληρη εβδομάδα και δεν προσπαθούμε να κοιτάξουμε την ουσία του θέματος, όσον αφορά τη συμμετοχή Ελλήνων ποδοσφαιριστών, την αξιοποίηση ταλέντων, την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, την πορεία της Εθνικής ομάδας. Πάντα θα βλέπουμε το δέντρο και δεν θα βλέπουμε το δάσος να γκρεμίζεται».

Για την προβληματική εικόνα του Άρη: «Ο Άρης είναι ασταθής ως ομάδα. Αυτή η αστάθεια πιστεύαμε πως θα σταματήσει να υπάρχει για τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος ισχύει αυτό, αλλά στον Άρη δεν έχει συμβεί αυτό. Υπάρχουν καλές εμφανίσεις, όπως με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και υπάρχουν και άσχημες εμφανίσεις όπως με τον Απόλλωνα.

Όσο πλησιάζει η χρονιά στο τέλος της τόσο τα πράγματα γίνονται σημαντικότερα, κάθε απώλεια βαθμού μετράει. Ο κ.Μάντζιος στηρίχθηκε πάρα πολύ από τον κ.Καρυπίδη όλο αυτό το διάστημα. Είναι κομβικό αυτό το σημείο για το ποια θα είναι η εξέλιξη της καριέρας του στον πάγκο του Άρη. Όπως είναι κομβικό και για αρκετούς ποδοσφαιριστές, δεν ανταποκρίνονται σε αρκετά παιχνίδια, με τις απαιτήσεις που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι με τις εμφανίσεις τους σε κάποια άλλα.

Και πλησιάζουν και τα παιχνίδια Κυπέλλου. Η Λαμία δεν νομίζω πως θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Άρη, ως όνομα σίγουρα ο Άρης είναι σημαντικότερο, αλλά η Λαμία αδικείται από τη θέση της στο πρωτάθλημα. Ο Άρης είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, αν βάλουμε και τους 6 βαθμούς, πάλι δεν δίνει στο φίλαθλο τη δυνατότητα να πιστέψει ότι η ομάδα έχει βρει κάποιες σταθερές. Για εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει φτάσει ήδη να αγωνίζεται στην έναρξη του δεύτερου γύρου και δεν υπάρχουν κάποιες σταθερές στο παιχνίδι του».

Για τη φάση του 52' με τον Μπερτόγλιο: «Ο Μπερτόγλιο βρίσκεται και στη λήξη του συμβολαίου του, γίνεται αρκετός θόρυβος γύρω από το συμβόλαιό του. Υπάρχουν ομάδες που τον θέλουν γιατί πέρυσι ήταν πολύ καλός και φέτος έχει κάνει ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια. Όλα αυτά επηρεάζουν έναν ποδοσφαιριστή, δεν ζει μέσα σε μια γυάλα. 

Για τη συγκεκριμένη φάση και εγώ περίμενα να πλασάρει, από εκεί πρέπει να σουτάρεις να βρεις εστία και από εκεί πέρα να ο τερματοφύλακας το αποκρούσει, έχει καλώς για την αντίπαλη ομάδα». 

Για τις διαφορές με τη περσινή σεζόν: «Δεν ξέρω αν είναι θέμα συμβιβασμού ή θέμα συνόλου και αγωνιστικής συνοχής μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει μεγάλη αστάθεια στον Άρη και ως σύνολο και ως μονάδες. Πρέπει να βρεθεί τι γίνεται λάθος, γιατί η σεζόν βαβίζει προς τη λήξη της. Δεν θεωρείται δεδομένη η είσοδος του Άρη στα play-off με βάσει την αγωνιστική εικόνα που έχει. 

Αυτό που βλέπουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σίγουρα δεν είναι αυτό που έβλεπε ο φίλαθλος κόσμος, και δεν αναφέρομαι μόνο στους φίλους της ομάδας γιατί τον παρακολουθούσαν και άλλοι επειδή έπαιζε και ωραίο ποδόσφαιρο. Όλα αυτά φέτος κάποτε εμφανίζονται και ως δια μαγείας εξαφανίζονται, δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό.

Αν μπορώ να βρω χειρότερο παιχνίδι από αυτό του Άρης με τον Απόλλωνα είναι αυτό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να βρω άλλο χειρότερο παιχνίδι.

Για την απουσία του Καμαρά στον Άρη και αν φάνηκε αυτό στον αγωνιστικό χώρο: «Όχι. Ποτέ ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αλλάξει τόσο τραγικά τις ισορροπίες ενός αγώνα ή μιας ομάδας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι γενικότερο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.