Πασχαλάκης vs Ζίβκοβιτς: Που γέρνει η «ζυγαριά» στην εστία του ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης19 Ιουλίου 2020

Το πρόβλημα τραυματισμού του Αλέξανδρου Πασχαλάκη εμφάνισε για δύο μέρες τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς έτοιμο να επανακάμψει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ωστόσο το ξεπέρασε, προπονήθηκε χθες και θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τον Άρη ενώ ο Σέρβος έχει συμπληρώσει πέντε μήνες άπραγος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του διαστήματος της απουσίας δράσης λόγω του κορωνοϊού.

Η τελευταία εμφάνιση του Ζίβκοβιτς, χάνεται στις 15 Φεβρουαρίου όταν αγωνίστηκε στο νικηφόρο, εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα (1-2). Στη συνέχεια ο Αμπέλ Φερέιρα άλλαξε τον τερματοφύλακα του, επανέφερε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τον χρησιμοποίησε στους δύο τελευταίους αγώνες της κανονικής περιόδου, στα δύο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και στα εννιά ματς των πλέι οφ.

Στο διάστημα που ο Ζίβκοβιτς είχε τη φανέλα του βασικού, μέτρησε 20 παιχνίδια , κρατώντας ανέπαφη την εστία του στα 11. Στα υπόλοιπα εννιά ωστόσο δέχτηκε 15 γκολ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας από την άλλη πλευρά μετράει 25 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από αυτά κράτησε το «0» στα οχτώ και δέχτηκε 27 στα υπόλοιπα στα 17.

Που γέρνει η «ζυγαριά»; Μπορεί να έχασε τη φανέλα του βασικού εδώ και καιρό, όμως οι αριθμοί του Ζίβκοβιτς του δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Πασχαλάκη.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.