Πασχαλάκης στη «Μ»: «Μην πυροβολείτε τον Ζίβκοβιτς»

Metrosport Team11 Ιανουαρίου 2020

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μιλά στη Μetrosport για την επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια στο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, ζητά τη στήριξη απ' όλους στον Ζίβκοβιτς, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτε ενώ στέλνει μήνυμα για την επόμενη μέρα τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια και αύριο απέναντι στην ΑΕΚ θα αρχίσει ένα νέο νικηφόρο σερί με στόχο την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Αρη, σταμάτησε ένα εντυπωσιακό σερί 51 αήττητων αγώνων στο Πρωτάθλημα. Μια ήττα που στεναχώρησε τον κόσμο του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ικανή να μηδενίσει και να απαξιώσει την ομάδα που στα τελευταία τρία χρόνια έφερε τέσσερις τίτλους στην Τούμπα.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σχολίασε το ότι ο ΠΑΟΚ για 664 μέρες ήταν αήττητος στο Πρωτάθλημα:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για αυτό που καταφέραμε. Θεωρώ ότι όλο αυτό ήταν ένας θρίαμβος της ομάδας και πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους. Και στα παιδιά που δεν είναι μαζί μας πλέον και αποχώρησαν και σε αυτούς που συνεχίζουμε αλλά και σε εκείνα που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά η συμβολή τους ήταν τεράστια. Αυτό που κάναμε ήταν ένας θρίαμβος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτά που πετύχαμε. Μηδενίζουμε και συνεχίζουμε. Στόχος μας είναι ένα νέο σερί, να κάνουμε και πάλι σπουδαία πράγματα, να καταγράψουμε νέους θριάμβους. Και πλέον σκεφτόμαστε το ματς με την ΑΕΚ».

Πώς το προσεγγίζετε αυτό το παιχνίδι με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει ακόμη ντέρμπι φέτος: «Πρώτα απ' όλα πρέπει να πούμε ότι ακόμη και στο ματς με τον Αρη ήμασταν καλοί. Στο πρώτο μέρος είδατε ότι σκοράραμε, κάναμε ευκαιρίες και είχαμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα που σε αυτή την έδρα από ότι βλέπω και στην προϊστορία δεν είχαμε συχνά. Πιστεύω ότι δεν κερδίσαμε κάποιο από αυτά τα ντέρμπι λόγω συγκυριών. Αλλά δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε επειδή δεν κερδίσαμε αυτό το ματς. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ήμασταν για 51 ματς αήττητοι. Βάζουμε στόχο για νέα αρχή και ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι και υπάρχουν πολλά ντέρμπι στη συνέχεια και θα τα κερδίσουμε για να αποδείξουμε ότι μέχρι τώρα λόγω συγκυριών δεν κερδίσαμε κάποιο».

Ποια στοιχεία θα κρίνουν την έκβαση του αυριανού αγώνα: «Σε αυτά τα ματς μετρά η προσωπικότητα, το πάθος, η δύναμη και η καλή στρατηγική. Είναι δύσκολος αγώνας αλλά εμείς ενωμένοι θα πάμε για νέους θριάμβους».

«Δεν έχω να αποδείξω κάτι, δεν χρειάζεται να πυροβολούμε τον Ζίβκοβιτς»

Μετά από 107 μέρες ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΟΚ. Την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο έβαλε τέλος σε αυτό το σερί... αποχής. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως περίμενε την ευκαιρία του αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν του είχε γίνει εμμονή, αφού θεωρεί πως δεν έχει να αποδείξει κάτι σε κανέναν: «Περίμενα την ευκαιρία μου αλλά δεν ήταν αυτή η προτεραιότητα μου. Αυτό που με απασχολούσε ήταν να είμαι καλά σε κάθε προπόνηση, να είμαι καλά εγώ με τον εαυτό μου γιατί πολύ απλά δεν έχω να αποδείξω κάτι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν με χρειάζεται η ομάδα να φωνάζω παρών και να είμαι σε θέση να τη βοηθάω».

Ο Ζίβκοβιτς στο ματς με τον Αρη βρέθηκε σε κακή μέρα. Δέχθηκε σκληρή κριτική: «Θεωρώ ότι υπάρχει μια υπερβολή και προσπαθούμε να τα μεγαλώσουμε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να στηρίζει ο ένας τον άλλο και να είμαστε ενωμένοι. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν στηρίζεις τον συνάδελφο σου. Οταν λες ότι είσαι οικογένεια, δεν το λες μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα και πραγματικά σε αυτό το κομμάτι σας διαβεβαιώ ότι είμαστε ένα. Δεν χρειάζεται να πυροβολούμε έναν άνθρωπο επειδή δεν του βγήκε ένα παιχνίδι, πρέπει να στηριχθεί και αυτό να συμβαίνει σε όλα τα παιδιά.

Επαναλαμβάνω πως το πιο σημαντικό είναι να παραμένεις οικογένεια στα δύσκολα γιατί τότε φαίνεται πόσο δυνατός είσαι. Και εμείς είμαστε οικογένεια. Στηρίζω τον συνάδελφο μου όπως πρέπει να κάνουμε με κάθε παίκτη μέσα στην ομάδα. Ολα τα άλλα πρέπει να τα αφήνουμε στην άκρη. Και κυρίως να μην μεγαλώνουμε ένα θέμα. Υπήρξε υπερβολή σε όλο αυτό».

«Να μην δίνουμε δικαιώματα»

Το Πρωτάθλημα έχει έναν μακρύ δρόμο και ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου ρωτήθηκε για το αν τελικά ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος ο... ΠΑΟΚ: «Αυτό που πρέπει να προβληματίζει είναι τι κάνουμε εμείς και όχι ο αντίπαλος. Ημασταν μπροστά στη βαθμολογία, βρεθήκαμε πίσω, θέλουμε να πάμε και πάλι πρώτοι. Να μην δίνουμε δικαιώματα και αφήνουμε βαθμούς, να αναλύουμε τα λάθη μας και τι πρέπει να κάνουμε εμείς και όχι ο κάθε αντίπαλος μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.