«Παρκαρισμένοι» στη μετριότητα βρέθηκαν στην κορυφή με «ριφιφί»

Δημήτρης Μπούζας13 Ιανουαρίου 2021

INFO: Πώς διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του ανταγωνισμού και με ποιο τρόπο χτίστηκε η μεγάλη διαφορά. Σήμερα αποκαλύπτουμε τις πέντε καραμπινάτες κλοπές βαθμών.

Δεν χρειάζεται μεγάλος κόπος για να ψάξεις και για να βρεις τις αιτίες οι οποίες οδήγησαν το μετριότατο φετινό Ολυμπιακό να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Και μάλιστα με μια διαφορά αναντίστοιχη και όχι ανάλογη των προβληματικών εμφανίσεων του, οι οποίες αποδεδειγμένα και κατά γενική ομολογία δεν ήταν και λίγες. Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στις βασικές παραμέτρους της διεξαγωγής και της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου, έχεις σίγουρα μια εικόνα που σε οδηγεί να βγάλεις τα πρώτα συμπεράσματα σου. 

Τα οποία προφανώς – ίσως και φυσιολογικά – να μην απασχόλησαν ούτε να απασχολούν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, μετά και από το άνοιγμα της ψαλίδας στη βαθμολογία. Αξίζει τον κόπο όμως να σκύψεις πάνω από όσα διαπιστώνεις με μεγαλύτερη διερευνητική διάθεση. Κι αυτό γιατί θα αντιληφθείς πως υπάρχουν κάποια στοιχεία πολύ σημαντικά, που έχουν επηρεάσει σε καταλυτικό βαθμό τις βασικές παραμέτρους που προαναφέραμε. Και οι οποίες έχουν σχέση με τη βαθμολογία και τη διαμόρφωση του ανταγωνισμού. 

Ξεκινώντας από την πρώτη περίπτωση σε αυτή την προσπάθεια σου και όντας υποχρεωμένος να δεις ένα – ένα τα παιχνίδια των πρωτοπόρων, πολύ εύκολα επιβεβαιώνεις πως στα περισσότερα η απόδοση της ομάδας του Μαρτίνς δεν ήταν καλή. Βυθισμένη στη μετριότητα δυσκολευόταν να «σπάσει» άγονα μεγάλα διαστήματα του αγώνα (εξηντάλεπτα, εβδομηντάλεπτα ακόμη και ογδοντάλεπτα). Σε αυτές τις δύσκολες όμως περιπτώσεις εμφανιζόταν μονίμως ο «από μηχανής Θεός» (βλέπε φοβισμένος ή εξαρτημένος διαιτητής) και ως δεξιοτέχνης μαιευτήρας επιχειρούσε την καισαρική, ενίοτε δε και ως κυνικός ληστής με «ριφιφί» αποτολμούσε τη βαθμολογική λαθροχειρία. Σας παραθέτουμε τους συγκεκριμένους αγώνες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0: Καθαρό επιθετικό φάουλ πάνω στον Λισγάρα το γκολ του Χασάν στο 65΄, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να πηγαίνει στο VAR, να το βλέπει, αλλά να δείχνει σέντρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0: Ο Μπα πατάει ξεκάθαρα το πόδι του Μακέντα εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής αφού βλέπει τη φάση και στο VAR δεν δίνει το πεντακάθαρο πέναλτι, με το οποίο οι πράσινοι μπορούσαν να ισοφαρίσουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 4-1: Στο πέναλτι που κερδίζει ο Βόλος στο πρώτο ημίχρονο ο ρέφερι Παπαδόπουλος δεν δείχνει ως όφειλε κίτρινη κάρτα στον Μπα, ενώ στη συνέχεια με το σκορ 1-1 ακυρώνεται καθαρό γκολ του Βόλου, με τον Μπαρτόλο, με τον διαιτητή να μην πηγαίνει καν στο VAR να δει την φάση.

Άλλωστε οι άνθρωποι του Βόλου μίλησαν για μπούλινγκ των ανθρώπων του Ολυμπιακού προς τον διαιτητή στο ημίχρονο του αγώνα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2: Ο Ντίας στο πρώτο ημίχρονο ανατρέπεται εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης δεν καταλογίζει το καθαρό πέναλτι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4: Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού προέρχεται από καθαρό επιθετικό φάουλ, ενώ στο τρίτο γκολ δεν υπάρχει φάουλ του αμυνόμενου. Ο Γκορτσίλας έκλεισε τα μάτια, το ίδιο και ο Κουμπαράκης στο VAR.

Στα παραπάνω προσθέστε και την εύνοια των ερυθρολεύκων στο κρίσιμο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ομόνοια, από το οποίο έκλεψαν την πρόκριση από τους Κύπριους με ένα διαιτητικό κακούργημα (Ήταν το καθαρό επιθετικό φάουλ του Ραντζέλοβιτς πάνω στον παίκτη των φιλοξενούμενων, που έγινε πέναλτι υπέρ του θρύλου, για να γίνει το 1-0).

Με αυτόν τον τρόπο οι απώλειες τους εξαφανίστηκαν ή περιορίστηκαν στο ελάχιστο με συνέπεια και οι διαφορές από τους υπόλοιπους να εξακοντιστούν στα ύψη. Κάποιοι βέβαια από τους «υπόλοιπους» συνέδραμαν με τα λάθη τους στην παγίωση αυτής της διαφοράς. Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση του ΠΑΟΚ ο οποίος κατακρεουργημένος και αποδυναμωμένος στην κυριολεξία από τους ανίκανους κι επικίνδυνους τελευταίους δύο τεχνικούς διευθυντές του, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ως όφειλε (μέχρι στιγμής) στις απαιτήσεις και στις περιστάσεις. Βαθμολογικά λοιπόν είχαμε τα «πειραγμένα παιχνίδια» με τις διαιτητικές ληστείες και σε ότι έχει σχέση με τη διαμόρφωση των συνθηκών του ανταγωνισμού, αυτή επικεντρώνεται στις αδυναμίες και στα λάθη των θεωρητικά φερόμενων υποψήφιων ανταγωνιστών. Τα συμπεράσματα δικά σας...


ΥΓ1: Χθες γράψαμε όσα ήταν να γράψουμε και είπαμε όσα ήταν να πούμε για το σημερινό παιχνίδι. Αναφερθήκαμε στο χρέος των παικτών του ΠΑΟΚ να υπερασπιστούν «ιερά και όσια» και ιστορικές παρακαταθήκες με χρυσές παραδόσεις. Σήμερα προσθέτουμε και την προτροπή του Πάμπλο Γκαρσία: «Με το μαχαίρι στα δόντια».


ΥΓ2: Ξεσάλωσαν χθες οι «Θαναηλάκηδες» της συμπρωτεύουσας. Οι γνωστοί – άγνωστοι συμπλεγματικοί αντιΠΑΟΚτσήδες, κρυφοί υποστηρικτές του θρύλου και φανεροί των παραρτημάτων του. Η κίτρινη κάρτα του Βιεϊρίνια ήταν η σημαία τους. Τσιμουδιά όμως για τα όργια που γίνονται υπέρ των ομάδων τους, όπως και τα νταραβέρια τα σκοτεινά με το μεγάλο αφεντικό. Το θλιβερό της περίπτωσης είναι πως τους ανέχονται και κάποιοι μαχητικοί (πιστεύαμε) ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που τους αφήνουν ελεύθερα να ρίχνουν με την πρώτη ευκαιρία τη χολή τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.