Παρίσι, Ολυμπιακοί Αγώνες: 40 χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2023

Σκέψεις να κάνουν μποϊκοτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι κάνουν 40 χώρες σε περίπτωση που επιτραπεί η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού της Πολωνίας, Καμίλ Μπορτνίτσζουκ, υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής να δεχθεί τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση παρουσίας τους θα γίνει μαζικό μποϊκοτάζ από 40 χώρες.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία και Πολωνία δεν θα αποδεχθούν μια τέτοια απόφαση ενώ ενάντια στη συμμετοχή τους είναι και η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας και των Η.Π.Α., οι οποίες τόνισαν πως μια τέτοια κίνηση θα έστελνε λάθος μήνυμα. Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας ξεκαθάρισε ότι είναι μονόδρομος ο αποκλεισμός τους.  

Ωστόσο, η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι κάθετη και υποστηρίζει ότι κανένας αθλητής δεν πρέπει να τιμωρείται λόγω του διαβατηρίου του ενώ σχολίασε και τις σκέψεις για μποϊκοτάζ επισημαίνοντας ότι τέτοιες κινήσεις αντιτίθενται στο Ολυμπιακό ιδεώδες και ουδέποτε έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν κάποιο σκοπό ουσιαστικά. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.