Παρί Σ.Ζ.: «Μηχανή παραγωγής χρήματος» ο Μέσι, σχεδιάζεται ανανέωση συμβολαίου

Metrosport Team15 Ιουλίου 2022

Προεργασίες για να προτείνει στον Μέσι νέο συμβόλαιο έχει ξεκινήσει η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, με τα κίνητρα όμως πίσω από την κίνηση αυτή να είναι κυρίως οικονομικά.

Είναι δεδομένο πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες, αν όχι τον καλύτερο, που έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο και βιολογικά είναι ακόμα σε θέση να φανεί πολύ χρήσιμος. Μπορεί η πρώτη του χρονιά στην Γαλλία να μην στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού λίγο η προσαρμογή, λίγο οι τραυματισμοί κράτησαν τον Αργεντίνο σε χαμηλές «πτήσεις», όμως η συνολική εικόνα της Παρί δεν ήταν η αναμενόμενη, άρα και οι μέτριες επιδόσεις του Μέσι, δεν φάνηκαν τόσο έντονα.

Με την άφιξη Κάμπος στην θέση του τεχνικού διευθυντή, οι Παριζιάνοι αναμένεται να αλλάξουν πολλά στην αγωνιστική φιλοσοφία τους και η λίστα με τουw παίκτες που θα αποχωρήσουν -και δεν είναι λίγοι- είναι ήδη έτοιμη. Οι πρωταθλητές Γαλλίας, αναμένεται φέτος να είναι πιο οργανωμένοι στο χορτάρι και πιο «σοβαροί». Κάτι που ενδεχομένως να κάνει τον Μέσι να πιάσει έστω και λίγο τα στάνταρ που μας είχε συνηθίσει.

Βγάζοντας όμως από την εξίσωση τις υποθέσεις για το πόσο καλά μπορεί να παίξει ο Αργεντίνος σούπερ σταρ και υπό ποιες προϋποθέσεις, η μέτρια συνεισφορά του έως σήμερα είναι λίγη μπροστά στα 40 εκατομμύρια ευρώ που «τσεπώνει» ετησίως. Κι' όμως ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί σκέφτεται να του προτείνει ανανέωση εως το 2024 αφού ρεπορτάζ της Marca διαψεύδει το γεγονός πως υπάρχει οψιόν να ανανεωθεί αυτόματα, όπως κυκλοφορεί.

Γιατί; Επειδή ο επειχηρηματίας από το Κατάρ είδε τα έσοδα του να πιάνουν αριθμούς που αποτελούν ρεκόρ στην θητεία του στην Παρί από την άφιξη του Μέσι. Κοντά στα 700 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία των Παριζιάνων την περσινή χρονιά. Και παρότι ούτως ή άλλως το κλαμπ έχει ένα ισχυρό brand name, η συνεισφορά του 35χρονου άσου ήταν καταλυτική.

Είναι ενδεικτικό, ότι πάνω από το 60% των εμφανίσεων που πουλήθηκαν την περσινή χρονιά, έγραφαν το όνομα του Αργεντίνου, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτές που πούλησε ο Μπαμπέ. Ακόμα, πολλά brand μπήκαν ως χορηγοί στην Παρί λόγω του Μέσι, όπως η Dior, το Crypto.com, το GOAT και πολλά άλλα, ενώ ο υπεύθυνος διαφήμισης των πρωταθλητών Γαλλίας, κοινοποίησε το γεγονός πως τα περισσότερα χορηγικά συμβόλαιο αυξήθηκαν από την άφιξη του Αργεντίνου και μετά κατά 3 με 8 εκατομμύρια κατα μέσο όρο το καθένα.

Επομένως, ακόμα και να αμφισβητήσει κάποιος το κατά πόσο ο Μέσι είναι σε θέση να προσφέρει ποδοσφαιρικά, σίγουρα τα οικονομικά δεδομένα δικαιολογούν την παρουσία του σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ και την θέληση της Παρί για την επέκτασή της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.