Παρί ημίχρονο, Σίτι... τελικό!

Χάρης Δημαράς28 Απριλίου 2021

Μπορεί ο ημιτελικός της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Σίτι να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Παριζιάνους, όμως πλέον χρειάζονται μια... μικρή υπέρβαση στην Αγγλία για να προκριθούν στον τελικό του Champions League.

Κι αυτό διότι το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε απάντηση στο γρήγορο γκολ του Μαρκίνιος (15') και όχι μόνο απάντησε στο δεύτερο μέρος, αλλά κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα και να γυρίσει το παιχνίδι, παίρνοντας μια νίκη (1-2) που της δίνει σαφές προβάδισμα για τον δεύτερο αγώνα στο Μάντσεστερ.

Η Παρί μπήκε με ενθουσιασμό και προηγήθηκε με κεφαλιά του Μαρκίνιος, μετά από κόρνερ του Ντι Μαρία από τα δεξιά. 


Στο πρώτο μέρος, οι Παριζιάνοι είχαν τον έλεγχο, η Σίτι παρά τις 2-3 ευκαιρίες φάνηκε αποσυντονισμένη και δεν μπόρεσε να απαντήσει άμεσα στο τέρμα που δέχθηκε. Οι απαντήσεις όμως ήρθαν στο δεύτερο μέρος. Στο 64 ' ο Ντε Μπρόινε αιφνιδίασε τον Νάβας και με σέντρα σουτ έξω από την περιοχή, σκάβοντας περίεργα την μπάλα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Παρί για το 1-1.

Η Σίτι είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Ποκετίνο δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και πίεσε για το δεύτερο γκολ, το οποίο πάντως ήρθε από μια στατική φάση. Ο Μαχρέζ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, το τείχος άνοιξε (Γκεϊέ και  Παρέδες έχουν ευθύνη) και ήρθε το 1-2, που της δίνει και το πάνω χέρι στην υπόθεση της πρόκρισης. 

Σα ννα μην έφτανε το δεύτερο γκολ της Σίτι, η Παρί έμεινε και με παίκτη λιγότερο λόγω της ανόητης αποβολής του Γκεϊε, που μάρκαρα πολύ σκληρά τον Γκουντογκάν. Ο παίκτης των Γάλλων μάλιστα δεν θα παίξει και στον δεύτερο ημιτελικό. 

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Κέιλορ Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Φλορέντσι, Γκέιε, Βεράτι, Παρέδες (83’ Ερέρα), Ντι Μαρία (80’ Ντανίλο), Νεϊμάρ, Μπαπέ.

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Γουόκερ, Ζοάο Κανσέλο (61’ Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Φόντεν, Μπ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.