Παρέμβαση Τσίπρα: «Ο Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη»

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2024

Λίγο πριν την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη με δήλωσή του, καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση. «Αυτή φρονώ ότι είναι η μόνη καθαρή, έντιμη και δημοκρατική λύση στο γόρδιο δεσμό που έχουμε μπροστά μας», επισημαίνει.

«Ο Πρόεδρος, έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε. Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν Πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.