Παρέμβαση Ανδρώνη και Χατζόπουλου σε Μαυρωτά για την ενίσχυση των ομάδων από το Στοίχημα

Χάρης Δημαράς26 Σεπτεμβρίου 2022

Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος ημερίδα για για το Υπεύθυνο Παιχνίδι και τη Χειραγώγηση Αγώνων διοργάνωσε η Betsson και η παρουσία σε αυτή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά έδωσε την ευκαιρία στους Παύλο Ανδρώνη και Θανάση Χατζόπουλο να κάνουν παρέμβαση για το καυτό ζήτημα των εσόδων από το Στοίχημα. 

Στο περιθώριο της ημερίδας, μόλις δόθηκε το μικρόφωνο στους παρευρισκόμενους στο πλαίσιο του διαλόγου που υπήρξε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και τους υπόλοιπους ομιλητές, ο πρόεδρος του Μακεδονικού και ο πρόεδρος του μπασκετικού ΠΑΟΚ αφού εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για όσα έγιναν μέχρι σήμερα και τις υποσχέσεις που σε ένα μεγάλο βαθμό δεν τηρήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι, ζήτησαν να μάθουν ποια είναι η στάση της πολιτείας τόσο για τα χρήματα της περασμένης σεζόν όσο και για την προοπτική χρηματικής ενίσχυσης... προσεχώς. 

Στην τοποθέτηση του Παύλου Ανδρώνη που αφορούσε το άμεσο μέλλον και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των συλλόγων ο Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε πως «ίσως θα πρέπει να δοθούν και αυξημένα έσοδα προς τις ομάδες αλλά κατά την άποψή μου αυτά θα πρέπει να χορηγούνται και για την ανάπτυξη των ακαδημιών» αναφέροντας πως δεν είναι το ίδιο, σε ότι έχει να κάνει με την προσφορά προς την κοινωνία, να φτάνει ψηλά ένας σύλλογος με ξένους και ένας που χρησιμοποιεί Έλληνες αθλητές». 

 Θέση πήρε και ο διευθύνων σύμβουλος της Betsson Greece, Θάνος Μαρίνος που συμφώνησε με τον Γιώργο Μαυρωτά όσον αφορά την ενίσχυση των Ακαδημιών και κάλεσε τους παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να βελτιώσουν το προϊόν τους ώστε μετά από κάποια χρόνια να μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα όπως πχ έκανε η Νότιγχαμ Φόρεστ που έβαλε στα ταμεία της από την Πρέμιερ Λιγκ περίπου 200 εκ. ευρώ. Ξεκαθάρισε πάντως πως είναι fair οι ομάδες να παίρνουν όσα έχουν εξαρχής συμφωνηθεί. 

Παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Χατζόπουλος που μίλησε για τον προγραμματισμό που έγινε την περσινή σεζόν και τα χρήματα που συμφωνήθηκαν αλλά δεν δόθηκαν με αποτέλεσμα οι ΚΑΕ, από την πιο μεγάλη ως την πιο μικρή, να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα. Ο Γιώργος Μαυρωτάς κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να καταθέσει τα ερωτήματά του στους καθ' ύλην αρμόδιους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.