Αρης: Παράταση στην αγωνία και στον προγραμματισμό

Γιώργος Στράντζαλης11 Μαρτίου 2022

Παρατείνεται η αγωνία στον Αρη καθώς η απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Φιορίν Ντουρμισάι αναμενόταν να κοινοποιηθεί στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τελικώς όμως έφτασε ενημέρωση από το CAS βάσει της οποίας η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τις 8 Απριλίου. 

Χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας παράτασης, αφού ήδη με τις προηγούμενες ο αριθμός έχει φτάσει διψήφιος. Θυμίζουμε ότι η προσφυγή της ΠΑΕ στο CAS -κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών ενός χρόνου - εκδικάστηκε στα τέλη του Φλεβάρη του 2021!

Η νέα παράταση σημαίνει για τους Κιτρινόμαυρους ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν στον παραμικρό προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική σεζόν καθώς δεν γνωρίζουν αν θα έχουν το δικαίωμα πραγματοποιήσεις μεταγραφών. 

Στην ουσία βρίσκονται με τα χέρια δεμένα ενώ τα ανοικτά μέτωπα είναι ήδη πολλά και ξεκινούν από αυτό των 14ων συμβολαίων που ολοκληρώνονται με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Προφανώς και δεν πρόκειται να ανανεωθούν όλα, ωστόσο σε κάποια συμβόλαια καταλυτικό ρόλο θα παίξει η απόφαση του CAS, η οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δώσει τουλάχιστον το δικαίωμα στον Αρη να προχωρήσει στον προγραμματισμό του. 

 Στον Αρη έχουν αιτηθεί την έκδοση της απόφασης άμεσα ούτως ώστε να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν ενόψει της επόμενης σεζόν κάνοντας ένα αρχικό πλάνο το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες ανανεώσεις. 

Προφανώς στο όποιο πλάνο η απόφαση του CAS θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Για την ακρίβεια είναι η βάση κάθε συζήτησης μεταγραφικού περιεχομένου. 

Στο ενδεχόμενο θετικής απόφασης για την ΠΑΕ, είτε μέσα από τη διατήρηση της ποινής αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα – που είναι και το πιο πιθανό σενάριο- είτε μετατροπής της σε χρηματικό πρόστιμο, θα της δώσει το δικαίωμα των μεταγραφών. 

Στο αρνητικό σενάριο, στο προσεχές διάστημα θα πρέπει η διοίκηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή σχεδίων, βάζοντας στο “κάδρο” και ποδοσφαιριστές τους οποίους δεν “καιγόταν” να κρατήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.